Εκδηλώσεις

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2018

  

4ήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις με όλους τους Δαφναίους

 

 

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος με πρωτοφανή επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου στη Δάφνη.

Συμπατριώτες και επισκέπτες πλημμύρισαν το χωριό μας το 4ήμερο 16, 17, 18, 19 Αυγούστου 2018.

Βέβαια ο καιρός μας τρόμαξε την Πέμπτη 16-8-2018 με τις συνεχείς του καλοκαιρινές μπόρες με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η μουσική βραδιά jazz στον Λάδωνα ποταμό. Ευτυχώς τις υπόλοιπες ημέρες ο καιρός συμμάχησε με τους διοργανωτές και το πρόγραμμα κύλησε ομαλά.

 

 

Την 17-8-2018 η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό της Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Παΐων Στέλλας Πανουτσακοπούλου η οποία είπε:

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες με υγεία και χαρές!

Σας καλωσορίζουμε στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις Αυγούστου 2018 που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφναίων Αθηνών και Πειραιώς.

Την έναρξη των εκδηλώσεών μας εφέτος, «κήρυξε» τη Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018, εδώ, στην κεντρική πλατεία της Δάφνης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαβρύτων, που με την καθοδήγηση του εξαίρετου μαέστρου κ. Γεωργίου Μπαμπαράκου και τη συμμετοχή πλήθους νέων μουσικών, για τους οποίους είμαστε όλοι υπερήφανοι, μας ταξίδεψε σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι υπό τους ήχους κλασικών και μοντέρνων συνθέσεων.

Σήμερα, ευτυχώς ο καιρός μας χαμογέλασε, διότι υπήρχε έντονη η αμφιβολία άστατων καιρικών συν θηκών όπως τις προηγούμενες ημέρες, καθόσον και εχθές, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης κρίθηκε αναγκαία η ματαίωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Δάφνης (ΝΑΟΔ) δίπλα στο ποτάμι μας, στον Λάδωνα.

Η βραδιά σήμερα, είναι αφιερωμένη σε εσάς! Σε όλους τους Δαφναίους, αλλά και σε όλους τους συμπατριώτες μας από τα γύρω χωριά και οικισμούς, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, να χορέψουμε όλοι μαζί, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί! Κάτι που αν μη τι άλλο, στις δύσκολες εποχές που ζούμε σήμερα, έχουμε ανάγκη όλοι μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που έχει καθένας μας και να ζήσουμε στιγμές ανεμελιάς και ψυχαγωγίας. Για το σκοπό αυτό, είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω την πολυμελή παραδοσιακή Ορχήστρα των συμπατριωτών μας Γεωργίου και Σωτηρίου Κούνα, που σήμερα έχουν αναλάβει τη διασκέδασή μας με παραδοσιακά δημοτικά ακούσματα, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.

Εφέτος, λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης των μικρών μας φίλων, των παιδιών της Δάφνης και των περιχώρων, δεν κατέστη εφικτό να «ανοίξουν» αυτά το χορό με την παρουσίαση χορευτικού προγράμματος, όπως συνηθιζόταν. Όμως αύριο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα πολυποίκιλων χορευτικών προγραμμάτων, στα πλαίσια του 16ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος, ενός θεσμού που έχει καθιερώσει ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών και διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων. Εδώ, στη Δάφνη μας, θα έχουμε την τιμή και τη μοναδική ευκαιρία να φιλοξενήσουμε και να παρακολουθήσουμε πάνω από είκοσι (20) χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και αποστολές από το εξωτερικό, από το Ισραήλ και τη Ρουμανία, που θα μας παρουσιάσουν ένα πλούσιο «κοκτέιλ» χορών και τραγουδιών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, καταρχάς, όλους εσάς που παρευρίσκεστε εδώ, και που με την αθρόα συμμετοχή σας, ανταποκρίνεστε στο κάλεσμά μας και δίνετε και σε εμάς τους διοργανωτές, ιδιαίτερη χαρά, αλλά και κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον τόπο μας και τους δημότες μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τους επισήμους, που μας τιμούν σήμερα με την παρουσία τους, και συγκεκριμένα, ελπίζοντας να μην παραλείψω κάποιον/α και ζητώντας εκ των προτέρων συγγνώμη λόγω του πλήθους του κόσμου για οποιαδήποτε τέτοια αστοχία, τους: κ. Παναγιώτη Λάππα, πρώην Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παΐων, του οποίου η προσφορά επί τόσα χρόνια στα κοινά του τόπου μας είναι αναμφισβήτητη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Τ.Κ. Δάφνης κ. Ιωάννη Τσίπο και τα υπόλοιπα μέλη του, κα. Ανδρομάχη Καφεντζή και κ. Χρήστο Παναγιωτακόπουλο, τον Πρόεδρο Τ.Κ. Αμυγδαλέας κ. Χρήστο Διαμαντόπουλο, τον Πρόεδρο Τ.Κ. Χόβολης κ. Ευάγγελο Θωμά, τον Πρόεδρο Τ.Κ. Νασίων κ. Δημήτριο Ζίγκηρη, τον πρώην Αντιδήμαρχο Παΐων κ. Ιωάννη Μπαλασόπουλο και την αξιότιμη κόρη του κα. Αναστασία Μπαλασοπούλου, Πρόεδρο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο ΠΑΣΕΓΕΣ και Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλο Σατολιά, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφναίων Αθηνών και Πειραιώς κ. Άγγελο Καυγά καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Δάφνης (ΝΑΟΔ) κ. Θεόδωρο Κόλλια καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του, την Πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών κα. Κατερίνα Ασημακοπούλου, τον πρώην Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έγκριτο Νομικό και πολιτευτή κ. Άγγελο Τσιγκρή, καθώς και τον έγκριτο Οικονομολόγο και πολιτευτή κ. Ηρακλή Ρούπα και οι πρ. Πρόεδροι του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας-Πειραιά κ.κ. Διονύσης Σπυρόπουλος, Ανδρέας Παναγόπουλος, Σπυριδούλα Τράγκα και Αθανάσιος Ζηρογιάννης.

Για να μην μακρυγορούμε όμως άλλο, καθώς αυτή η βραδιά είναι πάνω απ’ όλα αφιερωμένη σε εσάς, θα δώσω στο σημείο αυτό τη σκυτάλη στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφναίων Αθηνών και Πειραιώς κ. Άγγελο Καυγά για έναν σύντομο χαιρετισμό, και αμέσως μετά, θα ακολουθήσει γλέντι και χορός ελεύθερος για όλους μέχρι πρωίας.

Ο Δήμος Καλαβρύτων, πιστός στο καθήκον του απέναντι στους δημότες του, δια της δικής μου φωνής ως Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Παΐων, δεσμεύεται να συνεχίσει κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη διοργάνωση και στήριξη τέτοιων πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία και με εσάς, που αποτελείτε το «ζωντανό» δυναμικό του, για τη βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών και του εν γένει περιβάλλοντος διαβίωσης όλων μας και τη διατήρηση, εκτός των άλλων, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης και ενός υψηλού πολιτισμικού επιπέδου. Καλή σας διασκέδαση!

 

 

Ακολούθησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά Άγγελος Καυγάς, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε:

Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στον τόπο μας.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί.

Με το χορό και το τραγούδι όλοι γινόμαστε ένας κύκλος, ενωμένος δυνατός. Αυτό αποτελεί πρωταρχική ανάγκη, ιδίως στην εποχή μας που όλοι βιώνουμε τόσες δυσκολίες, οικονομικές κι όχι μόνο.

Στην καθημερινότητα, αυτές οι ανάπαυλες ψυχαγωγίας κι ανθρώπινης επικοινωνίας αποτελούν μία “όαση” που αφενός μας δίνουν δύναμη για τα δύσκολα που θα έλθουν κι αφετέρου μας κρατάνε δεμένους με την παράδοση, τις ρίζες και τις αξίες μας.

Βέβαια οι εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν χθες από το ποτάμι αλλά δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε και μαζί ατυχήσαμε να απολαύσουμε το συγκεκριμένο συγκρότημα με μουσική διαφορετική από αυτή που ακούμε συνήθως.

Απολαύσαμε όμως τις προηγούμενες μέρες την εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας στο χώρο της πλατείας τριών συντοπιτών και φίλων μας της Καίτης Μαλλή, της Γεωργίας Κουτσιουρή και του γυμναστή καθηγητή στο Γυμνάσιο Βασίλη Κουτέ.

Τώρα επιτρέψτε μου να πω δύο λόγια για το Σύλλογό μας ο οποίος δεν υπολειτουργεί αλλά λειτουργεί σε διαρκή βάση. Για πρώτη φορά φέτος τη μέρα της Αγ. Τριάδας φτιάξαμε μια όμορφη βραδιά στο προαύλιο της εκκλησίας μας με μουσική, φαγητό και τραγούδι για όλους και πραγματικά μαζευτήκαμε όλοι σε σημείο να μην μας χωράει το προαύλιο.

Πρόθεσή μας είναι αυτή η βραδιά να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και να είναι καλύτερη της προηγούμενης χρονιάς. Βάλαμε για πρώτη φορά την λέξη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσφορά στο λεξιλόγιο των Δαφναίων. Την 23 και 24-3-2018 με πρωτοβουλία του Συλλόγου καθαρίσαμε όλοι μαζί τις βρύσες στην Αγ. Μαρίνα, στον Αϊ-Δημήτρη, στην Μεγάλη Βρύση, στον Αϊ-Χαράλαμπο, την βρύση της Παπαδιάς. Επίσης καθαρίσαμε το αλσύλλιο απέναντι από τον Αγ. Νικόλα και τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Εδώ σημειώνω ότι αυτά έγιναν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες δηλαδή βροχή κι αέρα μέχρι και χαλάζι. Όλοι όμως το χαρήκαμε και τις δύο μέρες κι αποδείξαμε ότι ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ αποτελεί προσφορά σε εμάς τους ίδιους όταν γίνεται με αγνά κριτήρια.

Τώρα απομένει να κάνουμε κι αμμοβολή στις βρύσες μας και τότε σίγουρα θα δείχνουν όμορφα κοσμήματα. Φτιάξαμε πέτρινο ωραίο τραπέζι με καθίσματα πέτρινα στο άλσος απέναντι από τον Αγ. Νικόλα για να ξαποσταίνουν οι περπατητές μας αλλά και όσοι θέλουν να απολαύσουν τη φύση μακρύτερα από το χωριό.

Φτιάξαμε και τοποθετήσαμε στην έξοδο προς το δάσος δύο μαρμάρινες πινακίδες με το όνομα του χωριού εκ των οποίων η μία μας καλωσορίζει κι η άλλη μας εύχεται καλό ταξίδι. Ο Σύλλογος Δαφναίων συμμετέχει σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού (Καρναβάλι, 25η Μαρτίου, πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου κ.λπ.) και θα συνεχίσει να συμμετέχει ανελλιπώς γιατί αυτός είναι ο σκοπός του.

Επ’ ευκαιρία σημειώνω ότι τον Νοέμβριο έχουμε εκλογές στον Σύλλογο. Ελάτε κοντά μας, ελάτε στον Σύλλογο, στον Σύλλογο όλων μας να τον πλαισιώσουμε με νέα πρόσωπα. Εμείς ύστερα από έξι χρόνια φρονώ ότι προσφέραμε αυτά που μπορούσαμε να προσφέρουμε. Καλοδεχούμενοι όλοι για να συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει ο Σύλλογός μας.

Τελειώνοντας γιατί ποτέ δεν θα ήθελα να σας κουράσω, εύχομαι καλή διασκέδαση σ’ όλους με το συγκρότημα του φίλου μας του Γιώργου του Κούνα. Αύριο βέβαια πάλι εδώ για το Παγκαλαβρυτινό ΑΝΤΑΜΩΜΑ για τη δική σας διασκέδαση και την Κυριακή στις 20:00 όλα τα παιδιά εδώ στην πλατεία για να τα διασκεδάσουν οι κλόουν σε μια απίθανη παράσταση. Καλή διασκέδαση.

 

 

Τελικά τη σκυτάλη παρέλαβε το συγκρότημα του Γιώργου και Σωτήρη Κούνα που διασκέδασε τους συμπατριώτες και τους επισκέπτες μας, οι οποίοι είχαν ασφυκτικά κατακλύσει το κέντρο του χωριού μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες. Ο χορός δεν σταμάτησε και η νεολαία μας έδειξε ότι έχει τα πρωτεία χωρίς συναγωνισμό.

Το Σάββατο 18-8- 2018 το βράδυ πραγματοποιήθηκε το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, με επιμέλεια του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας στον οποίο προΐσταται η συμπατριώτισσά μας Κατερίνα Ασημακοπούλου. Περισσότερα από δεκαεπτά χορευτικά συγκροτήματα με εκατοντάδες χορευτές πλημμύρισαν την πλατεία της Δάφνης. Η είσοδός τους εντυπωσιακή.

Όλοι οι χορευτές πεζοί κρατώντας τα λάβαρα των Συλλόγων τους σε όμορφους σχηματισμούς διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο καταλήγοντας στην πλατεία όπου ενώθηκαν όλοι μαζί και χόρεψαν τον “Τρανό Χορό”. Το θέαμα ήταν εξαιρετικό. Χρώματα και μουσικές με χορευτές όλων των ηλικιών με ατέλειωτο κέφι κι ενθουσιασμό χόρεψαν μοναδικά τους δικούς τους χορούς φορώντας τις ανάλογες στολές, ξεσηκώνοντας τους θεατές, που τους καταχειροκρότησαν.

Την Κυριακή το βράδυ 19-8-2018 η κλόουν ΝΙΚΗ events με τους συνεργάτες της παρουσίασαν στους μικρούς μας φίλους παράσταση κλόουν με ταχυδακτυλουργικά και παιχνίδια με συμμετοχή των παιδιών. Με το τέλος της παράστασης όλα τα παιδιά μαζεύτηκαν γύρω από τους συντελεστές κι επιδόθηκαν σε paint on face μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

 

 

Όλα τα παιδιά ζωγράφισαν είτε στο πρόσωπό τους είτε στα χέρια είτε στα πόδια τους διάφορα σχέδια και είναι αμφίβολο εάν κοιμήθηκαν τη νύχτα από το φόβο μήπως αλλοιωθούν οι ζωγραφιές. Συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές των 4ήμερων εκδηλώσεων για το θέαμα που μας παρουσίασαν το οποίο πραγματικά δεν ήταν μόνο χορταστικό αλλά και ποιοτικό. Τον Δήμο Καλαβρύτων, τον Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά, τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας και τον ΝΑΟΔ.

 

 Αγία Τριάδα 2018

  

Πλημμύρισε με κόσμο η Αγία Τριάδα και το πρωί και το βράδυ της Κυριακής 27 Μαΐου 2018 ανήμερα στη χάρη Της

 

 

Σε ολοήμερο πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Τριάδας στη Δάφνη Καλαβρύτων. Την κατανυκτική ατμόσφαιρα με την οποία τελέστηκε η θεία λειτουργία για την εορτή της Αγίας Τριάδας στην ομώνυμη εκκλησία στο κέντρο του χωριού και παρακολούθησε πλήθος πιστών, διαδέχτηκε το γλέντι που στήθηκε το βράδυ υπό τη διοργάνωση του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά.

 

 

Ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας πλημμύρισε με κόσμο και το βράδυ, που υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών, χόρεψε και γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κρασί έρεε άφθονο και το φαγητό και τα εδέσματα, με κυρίαρχα τα ντόπια κρέατα προσφοράς των κτηνοτρόφων της Δάφνης, την παραδοσιακή χυλόπιτα και τα γλυκά που προσέφεραν οι γυναίκες του χωριού, ήταν πλούσια για όλον τον κόσμο, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, η Αντιδήμαρχος Στέλλα Πανουτσακοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κλειτορίας Βασίλειος Καρράς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Σπηλιόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Χρύσα Παπαδάτου, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Δάφνης Γιάννης Τσίπος, η Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Πάτρας Κατερίνα Ασημακοπούλου, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και του Αγροτογαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς, ο οποίος για τις ανάγκες της εκδήλωσης προσέφερε την αυθεντική φέτα Καλαβρύτων, ο αντιπρόσωπος της Σκοτάνης Πέτρος Ρηγόπουλος και ο αντιπρόσωπος των Νασίων Δημήτρης Ζίγκιρης.

 

 

Η φετινή αυτή εκδήλωση ήταν το πρώτο εγχείρημα του Συλλόγου Δαφναίων για την κορύφωση του εορτασμού της ημέρας της Αγίας Τριάδας με ένα γλέντι ανοιχτό για όλους και ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες που το αγκάλιασαν με θέρμη, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει πλέον θεσμό για τον τόπο μας.

Και του χρόνου!

 

 25η Μαρτίου 2018

  

Άναψαν τη φλόγα» του 1821 και τίμησαν την επέτειο με λαμπρότητα

 

 

            Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δάφνη Καλαβρύτων.

Και εφέτος πραγματοποιήθηκαν διημέρες εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

 

 

Εναρκτήριο σάλπισμα δόθηκε το βράδυ της παραμονής, 24-3-2018, από την αποστολή των λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι αφού διέτρεξαν τους κεντρικούς δρόμους της Δάφνης, με αναμμένες τις δάδες τους, κατέληξαν στη θέση “Ράχη” στην κορυφή του αντικριστού από την κεντρική πλατεία λόφου, όπου άναψαν με φωτιά το λιθόκτιστο “1821” υπό τη συνοδεία πλήθους πυροτεχνημάτων.

 

 

Ανήμερα της επετείου, το πρωί, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση της καθιερωμένης δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας με σύσσωμη τη συμμετοχή των σχολείων του χωριού και των αρχών και των φορέων του τόπου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους προς τιμή των πεσόντων και απαγγελία εορταστικών ποιημάτων από τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Γυμνασίου Δάφνης κ. Βασίλειος Κουτές.

 

 

Η παρέλαση αλλά και ο αγώνας δρόμου έγιναν τελικά υπό... διπλή βροχή! Την εξ ουρανού αλλά και την βροχή χειροκροτημάτων από τους θεατές-συγχωριανούς μας, που επαινούσαν τα παιδιά μας για την απόφασή τους να συμμετέχουν και στις δύο εκδηλώσεις παρά τη βροχή.

Με τέτοια νεολαία η οποία διακατέχεται από υψηλά εθνικά ιδεώδη, το μέλλον της Ελλάδας μας σίγουρα προβλέπεται τουλάχιστον αισιόδοξο.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τη διεξαγωγή του αγώνα 1821 μέτρων από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην πλατεία του χωριού. Στον αγώνα έλαβαν μέρος οι παρακάτω δρομείς, μαθητές – μαθήτριες: Θεοδωρόπουλος Νίκος, Αναστόπουλος Γιώργος, Παπαθεοδώρου Δημήτρης, Μετάνι Τζόνι, Χαζιζάι Σαντιάγκο, Αποστολόπουλος Σπύρος, Τσιρώνης Χρήστος, Βλάχος Γιώργος, Δεχουνιώτης Αλέξης, Μιχαλόπουλος Θανάσης, Μουγκοπέτρος Σπύρος, Γιαννακόπουλος Θανάσης, Γιαννακόπουλος Σπύρος, Μπέγου Χαρά, Μπέγου Κωνσταντίνα, Σατολιά Αναστασία, Μηλιτσοπούλου Παναγιώτα.

Νικητές αναδείχτηκαν: 1) Τσιρώνης Χρήστος, 2) Θεοδωρόπουλος Νίκος, 3) Χαζιζάι Σαντιάγκο. Στα κορίτσια 1η τερμάτισε η Μπέγου Χαρά.

 

 

Ο πρώτος νικητής τιμήθηκε με κύπελλο, ενώ σε όλους απονεμήθηκαν μετάλλια (προσφορά του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας – Πειραιά). Στους τρεις πρώτους νικητές και στην πρώτη νικήτρια των κοριτσιών δόθηκαν και χρηματικά έπαθλα (επίσης προσφορά του Συλλόγου μας).

Τα βραβεία και τα μετάλλια απένειμε η Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων, Στέλλα Πανουτσακοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας-Πειραιά, Άγγελος Καυγάς, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Δάφνης, Γιάννης Τσίπος και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, Γεώργιος Μουγκοπέτρος.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821.

 

 Εθελοντισμός στη Δάφνη

  

Σφραγίστηκε με επιτυχία το διήμερο (23-24 Μαρτίου 2018) εθελοντικής δράσης στη Δάφνη

 

 

Ούτε το κρύο, ούτε ο αέρας, ούτε η βροχή, ούτε το χαλάζι της Παρασκευής 23-3-2018 μας κράτησε....

Ο Θοδωρής, η Βάσω, η Καίτη, ο Τρύφωνας, ο Δημήτρης, ο Νικόλας, η Κατερίνα, η Δέσποινα, ο Πάνος, ο Χρήστος αλλά και πολλοί άλλοι Δαφναίοι, πιστοί στο ραντεβού τους, στις 10 π.μ. ξεκίνησαν την εξόρμησή τους για “λίφτινγκ” στις πέτρινες παραδοσιακές βρύσες του χωριού. Παρά το κρύο και την ισχυρή βροχόπτωση με χαλάζι, οι συμμετέχοντες με περισσή διάθεση και ενθουσιασμό, επιδόθηκαν στον καλλωπισμό των υπαρχουσών λιθόκτιστων πηγών που αποτελούν ξεχωριστό σημείο ενδιαφέροντος για το χωριό μας. Μετά την επιτυχημένη πρώτη ημέρα, κουρασμένοι μεν όλοι, αλλά ικανοποιημένοι από το έργο που προσέφεραν, ανανέωσαν το ραντεβού τους για συνέχιση της εθελοντικής δράσης και το Σάββατο, 24-03-2018 και ώρα 10:00 π.μ. με σημείο αφετηρίας την κεντρική πλατεία της Δάφνης.

Τη δεύτερη ημέρα σειρά είχαν για καλλωπισμό άλλα σημεία αναφοράς του χωριού όπως το άλσος του Αγ. Νικολάου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και οι υπόλοιπες παραδοσιακές πέτρινες πηγές του χωριού. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες υπό τη συνεχή βροχόπτωση, οι συμμετέχοντες έδειξαν έμπρακτα τη διάθεσή τους για ενεργό δράση και προσφορά, καθώς και την αγάπη τους για τον τόπο τους. Η διοργάνωση και η υλοποίηση του διήμερου αυτού, παρά την κόπωση που συνεπάγεται για όσους μόχθησαν, είχε θετικό αντίκρισμα και άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους συμμετέχοντες και μη, δίνοντας το έναυσμα για επανάληψή της και στο μέλλον. 

 

 Καρναβάλι 2018

  

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018

Με μεγάλη επιτυχία και πραγματική κοσμοπλημμύρα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς

 

 

            Με σύμμαχο τον θαυμάσιο καιρό πραγματοποιήθηκε στη Δάφνη το καθιερωμένο Καρναβάλι το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο όχι μόνο όλους τους συγχωριανούς και τους κατοίκους των όμορων χωριών αλλά και πλήθος επισκεπτών.

            Την Κυριακή το μεσημέρι 18-2- 2018 όλοι ήταν στη θέση τους.

Το κέφι, ο χορός, το φαγητό, αλλά κυρίως η ζωντάνια, η πανδαισία χρωμάτων, τα χαμόγελα και η πολλή πολλή φαντασία και δημιουργικότητα κυριάρχησαν στο φετινό Καρναβάλι.

 

 

Υπό τον ήχο ρυθμικών αποκριάτικων τραγουδιών με τον περίφημο DJ Γιώργο Λίγκα προσφέρθηκαν δωρεάν σουβλάκια που ψήνονταν επί τόπου, η περίφημη φέτα Καλαβρύτων, κρασί και αναψυκτικά σε όλο τον κόσμο. Το κέφι σιγά-σιγά άναψε και κηρύχθηκε η έναρξη της Καρναβαλικής παρέλασης με το πατροπαράδοτο “γαϊτανάκι” που έπλεξαν οι μικροί μας φίλοι. Ακολούθησε η παρέλαση των Καρναβαλικών πληρωμάτων με πρώτο-πρώτο το Βασιλιά Καρνάβαλο.

 

 

Πρωτότυπα, ευφάνταστα, σατιρικά, με πηγή έμπνευσης την επικαιρότητα, αλλά και παραδοσιακά, τα φετινά θέματα των γκρουπς που συμμετείχαν. Από τους λιλιπούτειους -μαθητές του δημοτικού σχολείου- Master Chefs μας, που προσέφεραν χειροποίητα εδέσματα και λιχουδιές σε όλον τον κόσμο, μέχρι το “σκάνδαλο” της Novartis και την κατασπατάληση του χρήματος, με τον Πρόεδρό της να μοιράζει ευρώ δωροδοκώντας όλους και όλες ασύστολα. Το “μακεδονικό” συλλαλητήριο της Δάφνης με αθρόα συμμετοχή των μαθητών και νέων του τόπου με επικεφαλής τον ίδιο το Μέγα Αλέξανδρο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι οποίοι πραγματικά ξεχώρισαν δίνοντας διαφορετικό.

 

 

Ξεχωριστή νότα με τις κουδούνες τους και το ρυθμικό κούνημά τους έδωσαν οι Κουδουνάδες της Δάφνης που αντιπροσώπευσαν όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας κατεβαίνοντας από τον Αϊ-Μάμμα, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία όπου έπιασαν το χορό αφήνοντας στο έλεος του Θεού τα “πράματά” τους. Δίκαια και ομόφωνα από την επιτροπή απέσπασαν το πρώτο βραβείο μεταμφίεσης και παρουσίας.

 

 

Τα υπόλοιπα γκρουπς τα οποία επίσης ήταν ισάξια βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους και χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους θεατές. Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε ανοιχτός χορός για όλους και στήθηκε τρικούβερτο γλέντι που κράτησε για ώρες.

Την παρουσίαση του Καρναβαλιού έκανε και φέτος με ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο η Γεωργία Κουτσιουρή η οποία σε συνδυασμό με τον DJ που κάλυπτε μουσικά την εκδήλωση έδεσαν αρμονικά γεμίζοντας την εκδήλωση με το δικό τους προσωπικό ύφος προσθέτοντας σημαντικό βάρος στην ποιότητα.

 

 

Συγχαρητήρια πολλά και θερμά στους συνδιοργανωτές που για ακόμη μια χρονιά ξεπέρασαν το τέλειο: Τον Δήμο Καλαβρύτων, την Αντιδήμαρχο Στέλλα Πανουτσακοπούλου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Λάππα, τον Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά, τον Πρόεδρό του Άγγελο Καυγά κι όλο το Δ.Σ., τον Ναυταθλητικό Όμιλο Δάφνης, τον Πρόεδρό του Θοδωρή Κόλλια και τον Αντιπρόεδρο Τρύφωνα Κοροντζή.

 

 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

― Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς.

― Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος.

― Ο π. Δήμαρχος Νίκαιας Βασίλειος Τράπαλης.

― Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Τσίπος Γιάννης και Χρήστος Β. Παναγιωτακόπουλος.

― Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος του Αγροτογαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς.

― Ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Δήμος Βαρβιτσιώτης.

― Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πευκιωτών Αθανάσιος Δημητρακόπουλος.

― Ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Σκοτάνης Πέτρος Ρηγόπουλος.

― Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νίκος Φελεμέγκας.

― Ο διαχειριστής του kalavrytanews Νίκος Κυριαζής.

― Ο π. Αντιδήμαρχος Δάφνης Γιάννης Μπαλασόπουλος.

― Ο π. Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παναγόπουλος.

― Ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου μας Αθανάσιος Ζηρογιάννης.

― Όλο το Συμβούλιο του Συλλόγου μας με τους Τρύφωνα Κοροντζή, Γιώργο Λιαρόπουλο, Δωρόθεο Λιάππη, Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου και Βάσω Μαλλή.

 

 

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις όμως δεν τελείωσαν εδώ. Όλοι οι παρευρισκόμενοι αλλά και νέοι επισκέπτες έδωσαν ραντεβού ξανά το βράδυ στις 22:00 στο αποκριάτικο πάρτυ που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Δάφνης στο bar “κατώι”.

Εμπνευσμένες μεταμφιέσεις οι οποίες δυσκόλεψαν την κριτική επιτροπή στο να απονείμει τα τρία πρώτα χρηματικά έπαθλα.

Το κέφι αστείρευτο, συνοδευόμενο από καλή διάθεση παρέσυραν όλους στο χορό, όλοι μια τεράστια παρέα, με διάθεση Καρναβαλική μέχρι το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Τα βραβεία κέρδισαν ο Ηρακλής Πουαρό με την υπέροχη σύντροφό του, η αδάμαστη πουλαρίτσα που κάλπαζε συνεχώς κι αδιάκοπα και το instagram στα πλαίσια βέβαια της νέας τεχνολογίας και του διαδικτύου.

Ραντεβού για όλους του χρόνου με χαρούμενη διάθεση να ξεφαντώσουμε ξανά...

 

 Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2017

  

Οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις (18-19-20/8) συγκέντρωσαν όλους τους Δαφναίους στο χωριό

 

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι φορείς της Δάφνης, ο Σύλλογος Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά, ο Δήμος Καλαβρύτων και ο Ναυταθλητικός Όμιλος πραγματοποίησαν εκδηλώσεις στις 18, 19 και 20 Αυγούστου 2017.

Την Παρασκευή 18-8-2017 η βραδιά ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία του χωριού με χαιρετισμό της Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Παΐων Στέλλας Πανουτσακοπούλου η οποία είπε:

 

Αγαπητοί Πρόεδροι, εκπρόσωποι Συλλόγων και τοπικών φορέων, συγχωριανοί, φίλοι και φίλες μας, καλησπέρα σας! Για όσους δεν με γνωρίζετε, είμαι η νέα Αντιδήμαρχος τ ης Δ.Ε. Παΐων, που διαδέχτηκα τον αξιέπαινο απερχόμενο Αντιδήμαρχο κο Παναγιώτη Λάππα, τον οποίο και θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως για την προσωπική στήριξη που μου έδειξε, αλλά και να τον επαινέσω για μια ακόμη φορά για το αξιόλογο και πλούσιο έργο του, που επιτέλεσε κατά τα χρόνια που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παΐων και που όλοι εσείς είστε οι καλύτεροι μάρτυρες αυτού. Δυστυχώς, σήμερα, δεν μπόρεσε να βρίσκεται κοντά μας, όπως και πολλοί άλλοι συγχωριανοί μας, λόγω της αιφνίδιας απώλειας της αείμνηστης Βούλας Μπερλέμη, όπως άλλωστε γνωρίζετε, πλην όμως εμείς, έχουμε καθήκον, παρά το θλιβερό αυτό γεγονός, να σταθούμε στο βήμα αυτό και να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας.

Σας καλωσορίζω λοιπόν, για μια ακόμη χρονιά, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων με τον τίτλο: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» και ήδη ξεκίνησαν από χθες, όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαβρύτων με επικεφαλής το Μαέστρο κο Γεώργιο Μπαμπαράκο, μας παρουσίασε, εδώ, στην κεντρική πλατεία της Δάφνης, ένα μοναδικό μουσικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα κλασικής και μοντέρνας μουσικής, που απολαύσαμε μικροί και μεγάλοι.

Σήμερα, έχουμε την τιμή και τη χαρά, να φιλοξενούμε για μία ακόμη χρονιά, το Παραδοσιακό Συγκρότημα Δαλιάνη, που και πέρυσι, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στον τόπο μας και μας διασκέδασε όπως πολύ καλά αυτοί ξέρουν να κάνουν.

Οι εκδηλώσεις αυτές, αποτελούν την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί οι συντοπίτες μας. Με το χορό και το τραγούδι, όλοι γινόμαστε ένας κύκλος, ενωμένος, δυνατός! Και αυτό, αποτελεί πρωταρχική ανάγκη, ιδίως στην εποχή μας, που όλοι βιώνουμε τόσες δυσκολίες, οικονομικές και όχι μόνο. Στην επίπονη καθημερινότητα, αυτές οι ανάπαυλες ψυχαγωγίας και ανθρώπινης επικοινωνίας αποτελούν μια «όαση», που αφενός μας δίνουν δύναμη για τα δύσκολα που θα έρθουν και αφετέρου μας κρατάνε άρρηκτα συνδεδεμένους με την παράδοση, τις ρίζες και τις αξίες μας, που καθορίζουν την υπόστασή μας ως Έλληνες πολίτες μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μας, θα συνεχιστούν και αύριο και μεθαύριο, προσφέροντας έτσι ένα «γεμάτο» 4ήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα, που καλύπτει όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Χθες ακούσματα κλασικής και σύγχρονης μουσικής, σήμερα δημοτικής – παραδοσιακής μουσικής, αύριο λαϊκής – έντεχνης μουσικής υπό τη διοργάνωση του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Δάφνης (Ν.Α.Ο.Δ.) και μεθαύριο η μέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους, στα παιδιά της Δάφνης και των υπολοίπων οικισμών, υπό τη διοργάνωση του Συλλόγου Δαφναίων (Αχαΐας) Αθήνας-Πειραιά.

Την έναρξη της αποψινής μας εκδήλωσης, θα πλαισιώσουν οι λιλιπούτειοι συνδημότες μας, οι μικροί μας μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, τα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα και τη συνέχεια του τόπου μας. Θα μας παρουσιάσουν ένα μείγμα μοντέρνων και παραδοσιακών χορών από την Κρήτη, τη Λέρο και την Τήλο, όπως τους: Σιγανό, Πεντοζάλι, Χανιώτικο Συρτό, Σούστα, Λαζώτη, Τουρναράκια, Σκούπα Λέρου, Καμάρες Τήλου κ.α.. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, αλλά και στη δασκάλα τους, την πατριώτισσά μας, τη Δαφνιώτισσα κα Βασιλική Ζηρογιάννη, που προσφέρει τις υπηρεσίες της για τη διδασκαλία χορού. Ας τους υποδεχτούμε με το θερμότερο χειροκρότημά μας γατί πραγματικά το αξίζουν! Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συνδιοργανωτές μας, και κυρίως το Δήμο Καλαβρύτων, ο οποίος μας προσφέρει το μοναδικό αυτό γλέντι σήμερα με ελεύθερη συμμετοχή όλων για διασκέδαση και χορό, αλλά και είναι δίπλα μας και μας στηρίζει και στις υπόλοιπες μεγάλες εκδηλώσεις του τόπου μας, όπως το Καρναβάλι, που είναι το μοναδικό του είδους του που πραγματοποιείται στην περιφέρεια της Επαρχίας Καλαβρύτων.

Επίσης, το Σύλλογο Δαφναίων (Αχαΐας) Αθήνας-Πειραιά, τον Πρόεδρό του κο Άγγελο Καυγά, και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του, που στηρίζουν τις πολιτιστικές δράσεις αυτές και έχουν προετοιμάσει μια αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους, με κλόουν, ανιματέρ, παιχνίδι και καλλιτεχνικό μακιγιάζ προσώπου.

Το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Δάφνης, τον Πρόεδρό του κο Θοδωρή Κόλλια και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του, που και αυτοί μας έχουν ετοιμάσει αύριο μια ξεχωριστή βραδιά λαϊκής-έντεχνης μουσικής στο μαγευτικό τοπίο του ποταμού Λάδωνα, που στολίζει τον τόπο μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους παρευρίσκονται σήμερα εδώ, επίσημους και μη, καθώς και φυσικά όλους εσάς, που πλαισιώνετε με τόση θέρμη τη σημερινή εκδήλωση.

Στη συνέχεια παρουσίασε τους επισήμους έναν-έναν ξεχωριστά καταχειροκροτούμενη. Τέλος ευχήθηκε καλή διασκέδαση και ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου με υγεία και κέφι!

 

 

Ακολούθησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά Άγγελος Καυγάς, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε: «Σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά στις φετινές Αυγουστιάτικες πολιτιστικές μας εκδηλώσεις. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον Σύλλογό μας και λέω μας, γιατί ο τελικός σκοπός του Συμβουλίου που εκπροσωπεί τον Σύλλογο είναι να ενώσει όλους τους συγχωριανούς της Αττικής κάτω από την ομπρέλα του.

Γι’ αυτό κάθε Τετάρτη από το πρωί μέχρι το μεσημέρι ανοίγουμε για όλους το γραφείο μας, Θεμιστοκλέους 4 & Πανεπιστημίου στην Αθήνα, και περιμένουμε όλους τους συμπατριώτες και φίλους να γνωριστούμε και να συζητήσουμε απολαμβάνοντας τον καφέ μας.

― Συνεχίζουμε ανελλιπώς την έκδοση της εφημερίδας μας, η οποία παρά την εξάπλωση του διαδικτύου, βλέπω ότι αναζητείται από όλους τους συμπατριώτες με ιδιαίτερη θέρμη. Καταφέραμε η εφημερίδα να έχει τα περισσότερα τοπικά νέα, τα κοινωνικά, να παρουσιάζει κάποιους ανθρώπους στο χωριό μας οι οποίοι ξεχωρίζουν και τελικά στην εφημερίδα μας μπορεί να γράψει όποιος το επιθυμεί και δεν αποκλείεται κανένας.

― Φτιάξαμε τη βρύση στο Παλιοκλήσι με πέτρινα καθίσματα και πλακόστρωτο το οποίο θέλουμε τώρα με τη βοήθεια κι άλλων φίλων να επεκτείνουμε για να γίνει πιο λειτουργικό αλλά να δούμε πότε θα ευκαιρήσει ο εργολάβος να το ολοκληρώσει όπως επιθυμούμε.

― Έχουμε έτοιμες δυο πινακίδες από μάρμαρο με την επωνυμία του χωριού που θα τοποθετήσουμε σε πετρόκτιστη βάση από την είσοδο του δάσους.

― Προτιθέμεθα στο άμεσο μέλλον να κατασκευάσουμε ένα πέτρινο τραπέζι μαζί με δυο πέτρινα καθίσματα στο δάσος του Αγ. Νικολάου, σημείο πραγματικά ειδυλλιακό (απέναντι από το εκκλησάκι).

― Επιδιώκουμε να αναδειχθεί η βρύση στον Αϊ Δημήτρη και πολλά άλλα θέλουμε αλλά όλα με μέτρο και χωρίς βέβαια να αντικαθιστούμε την Δημοτική Αρχή η οποία γνωρίζει καλά τις υποχρεώσεις της και τις εκπληρώνει όπως πρέπει.

― Ο Σύλλογος Δαφναίων συμμετέχει σ’ όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού (Καρναβάλι, 25η Μαρτίου, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Αυγούστου κ.λπ.) και θα συνεχίσει να συμμετέχει ανελλιπώς γιατί αυτός είναι ο σκοπός του. Τελειώνοντας, γιατί δεν θέλω να σας κουράσω, εύχομαι καλή διασκέδαση σ’ όλους και μην λησμονήσετε να προμηθευτείτε το ημερολόγιο του έτους 2018 που κυκλοφορεί κι έχουν όλα τα μέλη του Συμβουλίου. Καλή διασκέδαση».

 

 

Η βραδιά πήρε τον κανονικό της ρυθμό με τους λιλιπούτειους Δαφναίους να χορεύουν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς υπό τις οδηγίες της δασκάλας τους Βασιλικής Ζηρογιάννη σε ένα πρωτοφανές θέαμα για όλους τους θεατές.

 

 

Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε το παραδοσιακό συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη με χορό ελεύθερο για όλους. Η πλατεία γέμισε από χορευτές με ξεχωριστή αναφορά στη νεολαία η οποία είχε διακριτή παρουσία και το κέφι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Αξιοσημείωτο της βραδιάς ήταν η παρουσίαση από τον συμπατριώτη μας δικηγόρο και Μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Δημήτρη Σταθακόπουλο του CD με τοπικά τραγούδια που επιμελήθηκε ο ίδιος με τη συνδρομή της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και προσωπικά του Προέδρου Δήμου Βαρβιτσιώτη με την μουσική επιμέλεια και επένδυση του Γιώργου Δαλιάνη.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Κοντογιάννης, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κλειτορίας Βασίλης Καρράς, η ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Χρύσα Παπαδάτου, το εκλεκτό μέλος των Καλαβρυτινών γιατρών “Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” γιατρός Πέτρος Γιαννόπουλος, ο πολιτευτής, συγγραφέας και δικηγόρος Δημήτριος Σφυρής, ο εκπρόσωπος της Τοπ. Κοινότητας Σκοτάνης Πέτρος Ρηγόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς, ο εκπρόσωπος Νασίων Δημήτρης Ζίγκιρης, ο εκπρόσωπος της Χόβολης Βαγγέλης Θωμάς, ο Δ/ντής του Λυκείου Δάφνης Μπουσιούτης Γιάννης, ο Επιθεωρητής-Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης Ιωάννης Σελίμης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πευκιωτών Θανάσης Δημητρακόπουλος με την Γραμματέα Μαρία Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Νικόλαος Φελεμέγκας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Χολαργού Γιάννης Σκουτέρης, ο π. Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παναγόπουλος, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας Ανδρέας Παναγόπουλος, Σπυριδούλα Παναγοπούλου και Αθανάσιος Ζηρογιάννης, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων Βαγγέλης Σιάτος καθώς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δαφναίων, ο Γιώργος Λιαρόπουλος, ο Τρύφωνας Κοροντζής, η Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου, η Βάσω Μαλλή και ο Δωρόθεος Λιάππης.

 

 

Το βράδυ του Σαββάτου 19-8-2017 το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στις όχθες του Λάδωνα στις εγκαταστάσεις του ΚανόεΚαγιάκ. Το λαϊκό συγκρότημα του Λευτέρη Μαυρομάτη με την Μαρίνα Μανωλάκου και τον Δημήτρη Παπαγεωργίου ερμήνευσε λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια που ξεσήκωσαν τους επισκέπτες που είχαν σπεύσει από νωρίς στο χώρο της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Δάφνης Θεόδωρος Κόλλιας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ζήτησε από τη νεολαία μας να πλαισιώσει τα τμήματα του Συλλόγου τελείως δωρεάν και ευχήθηκε καλή διασκέδαση σ’ όλους.

 

 

Την Κυριακή 20-8-2017 το βράδυ στην πλατεία η κλόουν Νίκη events με την συνεργάτιδά της την Αλεξάνδρα παρουσίασαν στους μικρούς μας φίλους κι όχι μόνο παράσταση κλόουν με ταχυδακτυλουργικά και παιχνίδια με τη συμμετοχή των παιδιών. Με το τέλος της παράστασης όλα τα παιδιά μαζεύτηκαν γύρω από τις κλόουν κι επιδόθηκαν σε paint on face μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Όλα τα παιδιά αλλά και κάποια... μεγαλύτερα ζωγράφισαν είτε στο πρόσωπό τους είτε στα πόδια τους, είτε στα χέρια, διάφορα σχέδια κι είναι αμφίβολο αν κοιμήθηκαν τη νύχτα από το φόβο μήπως αλλοιωθούν οι ζωγραφιές.

Συνολικά όλες τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο παπα-Τάκης του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας, ο παπα-Νικόλας του Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους, ο π. Αντιδήμαρχος Δημοτικός Σύμβουλος Πάνος Λάππας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Γιάννης Τσίπος, τα μέλη Μάχη Καφετζή και Χρήστος Παναγιωτακόπουλος και ο πρ. Αντιδήμαρχος Δάφνης Ιωάννης Μπαλασόπουλος.

 

 

 Μουσική Βραδιά στο Λάδωνα

  

ΝΑΟΔ: Ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Λάδωνα

 

Το βράδυ του Σαββάτου 19 Αυγούστου 2017, ο Ν.Α.Ο.Δ. διοργάνωσε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του (ecoaction) στο ποτάμι του Λάδωνα, με έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.

Στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Στέλλα Πανουτσακοπούλου, που απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, ο συμπατριώτης δημοσιογράφος και φίλος του ΝΑΟΔ Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τσίπος Γιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων ΑθήναςΠειραιά Άγγελος Καυγάς και πάρα πολλοί συμπατριώτες.

Ο Πρόεδρος του ΝΑΟΔ καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσοι συγκεντρώθηκαν από το σούρουπο στο υπέροχο περιβάλλον του Λάδωνα και προκάλεσε συγκίνηση η αναφορά του στην απώλεια του ιδρυτικού και επί σειρά ετών μέλους του Δ.Σ., Κώστα Λαζανά.

Αναφέρθηκε στην απόφαση του Δ.Σ. στη μνήμη του Κώστα να: α) Παραχωρήσει Δωρεάν ο ΝΑΟΔ στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, βιβλία της ΕΘΝικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τα οποία έχει συγγράψει αφιλοκερδώς η κα Ιλεάνα Κλοκώνη Δ/ντρια της ΕΘΝΟΑ, αξίας 500€ τα έσοδα του οποίου προορίζονται στο Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ για παιδιά με καρκίνο και β) Να ονομάσει το κτήριο Κυλικείου - Εστίασης σε Κτήριο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΖΑΝΑΣ, καθώς και γ) Να αφιερώσει την εκδήλωση στη μνήμη του Κώστα. Το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων σίγουρα θα έφτασε εκεί που βρίσκεται ο Κώστας γιατί έτσι είναι η ζωή.

Το ξέρουμε όλοι, όπως μας το έδειχνε τόσα χρόνια και ο Κώστας. Στιγμές απλότητας, χαράς και ευχαρίστησης που κάτι τέτοιες βραδιές μας τα προσφέρουν. Και αυτό έκαναν όλοι. Αφέθηκαν στις μουσικές και στον χορό μέχρι αργά.

Κώστα θα σε θυμόμαστε.

 Πάσχα 2017

  

Οι Άγιες Μέρες στη Δάφνη

 

Μ. Παρασκευή

 

 

Σύσσωμοι οι Δαφναίοι και οι επισκέπτες τους προσέτρεξαν Μ. Παρασκευή και στους δύο Ιερούς Ναούς του χωριού. Με θεία κατάνυξη κρατώντας όλοι αναμμένα κεριά συνόδεψαν την περιφορά των Επιταφίων των Ι.Ν. Αγ. Τριάδας κι Αγ. Χαραλάμπους στους δρόμους του χωριού με αποκορύφωμα τη συνάντηση των δύο Επιταφίων στην κεντρική πλατεία όπου εψάλη δέηση εν αναμονή του χαρμόσυνου μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου παρουσία της Αντιδημάρχου Στέλλας Πανουτσακοπούλου, του πρ. Αντιδημάρχου Πάνου Λάππα και του Δημ. Συμβούλου Γιώργου Σπηλιόπουλου.

 

Μ. Σάββατο

 

 

Το πιο βροντερό και λαμπρό “Χριστός Ανέστη” ακούστηκε στη Δάφνη. Οι ιερείς μας, ο παπαΤάκης στην Αγία Τριάδα και ο παπα-Νικόλας στον Άγιο Χαράλαμπο, φρόντισαν να ακουστεί το “Χριστός Ανέστη” σε όλο το χωριό, ενώ πολύχρωμα και ωραία πυροτεχνήματα, δημιουργήματα του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας-Πειραιά στόλισαν τον ουρανό γιορτάζοντας το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης. Το πλήθος των πιστών που έφτασαν στις εκκλησίες συμμετείχε με αναμμένες ολόλευκες λαμπάδες και πολλά χαμόγελα ψάλλοντας όλοι μαζί αρμονικά το “Χριστός Ανέστη”.

 

 

Η Κυριακή του Πάσχα

 

Η Κυριακή του Αγίου Πάσχα μία όμορφη, ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη ημέρα βρήκε τους περισσότερους συγχωριανούς γύρω από τις σούβλες με το αρνί. Οι μυρωδιές των ψητών πλημμύρισαν το χωριό ενώ τα ηχοσυστήματα εξέπεμπαν κατά κανόνα παραδοσιακή μουσική ξεσηκώνοντας και τους πιο συντηρητικούς. Φαγητό, χορός και διασκέδαση για όλους μέχρι τις απογευματινές ώρες. Τότε ο παπα-Τάκης χτύπησε την καμπάνα καλώντας τους πιστούς στην λειτουργία της Αγάπης στην Αγία Τριάδα, τηρώντας έτσι όχι μόνο τα έθιμα και τις παραδόσεις αλλά και τα δέοντα της ορθόδοξης θρησκευτικής λατρείας.

 

 

 

Χρόνια Πολλά.

Χριστός Ανέστη.

 

 25η Μαρτίου 2017

 

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

 

 

Με εθνικό παλμό, συγκίνηση, υπερηφάνεια και εθνική ανάταση γιορτάσθηκε φέτος η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Η διακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού στον κλήρο και στους πιστούς της Πελοποννήσου που εκφωνήθηκε μέσα στην Αγία Λαύρα την 20ή Μαρτίου 1821 ηχεί αδιάκοπα και μας συνεπαίρνει ακόμη όλους.

«...Η φυλή των Τούρκων υπερέβη το μέτρο των ανομιών, η ώρα δια τον καθαρμό έφθασε. Να είστε αγαπημένοι λοιπόν φυλή Ελληνική δυο φορές δοξασμένοι από τους πατέρες σας... Αύριον έχοντες προ ημών ως οδηγόν τον Σταυρό θα βαδίσωμεν προς αυτήν την πόλιν των Πατρών...», καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος Γερμανός.

 

 

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου έγινε δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας με την παρουσία των μαθητών των σχολείων, επισήμων και πολλών συγχωριανών. Στη συνέχεια εν πομπή όλοι μετέβησαν στο Ηρώο όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δάσκαλο Δημήτρη Μπούρα και η απαγγελία πατριωτικών ποιημάτων από τους μαθητές και μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και όλοι μαζί ψάλλαμε τον Εθνικό Ύμνο κι ακολούθησε η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου) παρουσία των επισήμων στην κεντρική πλατεία.

 

 

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τη διεξαγωγή του αγώνα 1821 μέτρων από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην πλατεία του χωριού. Στον αγώνα έλαβαν μέρος οι παρακάτω δρομείς μαθητές και μαθήτριες: Ασημακόπουλος Βασίλης, Βλάχος Γεώργιος, Τσιρώνης Γιάννης, Θεοδωρόπουλος Νικόλαος, Χατζιζάι Τζων, Μπέγου Χαρά, Μουγκοπέτρου Σωτηρία, Μαχαίρα Ευλαμπία, Σπηλιοπούλου Γεωργία, Μετάνι Παρασκευή, Κουτσιουρής Λουκάς, Μπούρας Δημήτρης, Παπακανέλλος Χρήστος, Αποστολόπουλος Σπύρος, Παπαθεοδώρου Δημήτρης, Δεχουνιώτης Αλέξης, Χατζιζάι Σαντιάγκο, Μαλλής Νίκος, Κουτσιουρής Γιάννης, Αναστόπουλος Παναγιώτης, Ρηγόπουλος Παναγιώτης, Σιέττος Γεώργιος, Μουγκοπέτρος Βασίλειος.

Νικητές αναδείχτηκαν: 1) Βλάχος Γεώργιος 2) Χατζιζάι Τζων 3) Παπακανέλλος Χρήστος. Στα κορίτσια 1η τερμάτισε η Μετάνι Παρασκευή. Ο νικητής τιμήθηκε με κύπελλο ενώ σε όλους απονεμήθηκαν μετάλλια προσφορά του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας-Πειραιά. Στους τρεις πρώτους νικητές και στην πρώτη νικήτρια των κοριτσιών δόθηκαν και χρηματικά έπαθλα, επίσης προσφορά του Συλλόγου μας.

 

 

Τα βραβεία και τα μετάλλια απονεμήθηκαν από τον π. Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λάππα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Δαφναίων Άγγελο Καυγά, τον Δημοτικό Σύμβουλο Γεώργιο Σπηλιόπουλο, τον πρόεδρο του Τ.Σ. Δάφνης Γιάννη Τσίπο, τους Διευθυντές των σχολείων Λυκείου Γιάννη Μπουσιούτη, Γυμνασίου Βασίλειο Κουτέ, Δημοτικού Γιώργο Μουγκοπέτρο και τα μέλη του Συλλόγου Γιώργο Λιαρόπουλο και Δωρόθεο Λιάππη.

Ο Σύλλογος Δαφναίων Αθήνας-Πειραιά πριν από την βράβευση των δρομέων τίμησε τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Γιώργο Μουγκοπέτρο για την πολυετή προσφορά του στην μόρφωση των παιδιών μας και τα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού.

 

 

Χρόνια Πολλά.

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες του 1821.

 

 

 Λαμπαδηδρομία 2017

  

Οι λαμπαδηδρόμοι συνεπείς στο ραντεβού τους

 

 

            Οι λαμπαδηδρόμοι της Δάφνης και ο Σύλλογος Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά πιστοί και συνεπείς στο ιστορικό ραντεβού τους στην κεντρική πλατεία του χωριού, στις 19:30 ώρα της 24/3/2017 (παραμονή της 25ης Μαρτίου 1821) ξεκίνησαν για το οδοιπορικό τους στο χωριό φθάνοντας τελικά στη θέση «Ράχη».

Στο σημείο άναψαν με τους πυρσούς τους το ένδοξο πετρόφτιαχτο 1821, το οποίο γνωρίζοντας τη δόξα που περικλείει για όλους τους Έλληνες αρνιόταν πεισματικά να σβήσει, μοιράζοντας το φως του σ’ όλα τα γύρω χωριά.

Ακολούθησε η ρίψη πολλών πολύχρωμων πυροτεχνημάτων, τα οποία με τη μαγική εικόνα που δημιούργησαν επιβεβαίωσαν το γεγονός της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό ύστερα από 400 χρόνια.

 

 

 Καρναβάλι 2017

Το Καρναβάλι μας με τη συμμετοχή όλων ήταν καταπληκτικό

 

Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε καθόλου την πραγματοποίηση του Καρναβαλιού μας που καταφέρνει να φέρνει στη Δάφνη πολλούς επισκέπτες. Το μεσημέρι της Κυριακής 26-2-2017 όλοι ήταν στη θέση τους.

Τα κορίτσια που κρατούσαν το κεντρικό πανό, οι μετέχοντες στα γκρουπ, η παρουσιάστρια, ο DJ με το ηχοσύστημα του, όσοι έψηναν τα σουβλάκια για τους επισκέπτες και προσφέραν κρασί, οι μουσικοί, οι θεατές.

Ούτε ο βροχερός καιρός στάθηκε εμπόδιο στους Δαφναίους και τους επισκέπτες τους να μετέχουν όπως κάθε χρόνο στο Καρναβάλι τους. Ο ευρηματικός τρόπος με τον οποίο όλα τα Group σατίρισαν την επικαιρότητα ενθουσίασε και σκόρπισε κέφι στους θεατές.

Ο πρόεδρος και Πλανητάρχης Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια και τη συνοδεία τους, η οποία αποτελείτο από όμορφες κοπέλες που χόρευαν γύρω τους ORIENTAL, έφτασαν με την μαύρη λιμουζίνα τους στη Δάφνη.

Τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λάππας εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους. Ο Τραμπ ενθουσιάστηκε, υποσχέθηκε επενδύσεις στη Δάφνη και μοίρασε χιλιάδες ευρώ και δολάρια σ’ όλους γύρω του. Η σύζυγός του, η πανέμορφη, Μελάνια γλύκανε όσους κατάφεραν να φθάσουν κοντά της, με σοκολατάκια. Ίσως στην επόμενη επίσκεψη ο επικεφαλής της συνοδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά Άγγελος Καυγάς να είναι πιο ελαστικός και να αφήσει να τους χαρούν οι φίλοι τους περισσότερο χρόνο. Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου άνοιξαν το καρναβαλικό πάρτι με το «γαϊτανάκι» και πολλούς χορούς με τις οδηγίες της δασκάλας τους Βασιλικής Ζηρογιάννη.

 

Μια παρέα νεαρών Δαφναίων επέστρεψαν στο χωριό. Από τα σαλόνια στα αλώνια, από τα ανώγια στα κατώγια, από το nova tv και το Internet στις στάνες. Και όμως τους αρέσει και το είπαν τραγουδώντας και χορεύοντας.

Συνέχισαν τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου και όχι μόνο, ξεφαντώνοντας στους ρυθμούς των ‘80s. Ακολούθησαν οι Αθηναίοι, δηλαδή ο Ρωμαίος Καίσαρας με τη σύζυγό του με καταγωγή αμφότεροι από τον Αστρά αλλά κια μια παρέα από βρυκόλακες που έτρεξαν και αυτοί να υποδεχτούν και να χαιρετήσουν τον Πλανητάρχη.

Αυτοί όμως που έκλεψαν την παράσταση ήταν το νεαρό ζευγάρι των Δαφναίων που επέλεξαν αυτή τη μέρα να κάνουν το γάμο τους πηγαίνοντας στην εκκλησία πάνω σε γαϊδούρια με τη συνοδεία νταουλιών και κλαρίνου.

Οι ντόπιοι καλλίφωνοι τραγουδούσαν τα άσματα του γάμου. Ο παπάς αρνήθηκε να ευλογήσει το μυστήριο γιατί η νύφη ήταν διστακτική αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων συγγενών δέχτηκε τον γαμπρό.

Η επιβεβαίωση από μέρους της πολιτείας ήρθε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοντογιάννη Δημήτριο ο οποίος τους πρόσφερε ως γαμήλιο δώρο 400 ευρώ για το καινούργιο σπιτικό τους (Α’ χρηματικό βραβείο).

Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν εύγευστα, καλοψημένα σουβλάκια, από τους Π. Ρηγόπουλο, Γ. Τσίπο, Σακέτο Αλέξη και Κοσυβάκη Χρήστο, άφθονο κρασί και η περίφημη φέτα Καλαβρύτων του Συνεταιρισμού.

Όλα τα group ήταν περίφημα. Μας διασκέδασαν και χειροκροτήθηκαν θερμά και ασταμάτητα.

Η επιτροπή με απόλυτη πλειοψηφία απένειμε το πρώτο βραβείο στο “γαϊδουρόγαμο”, το οποίο έδωσε όπως προαναφέραμε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν τα υπόλοιπα group ικανοποιώντας τους συμμετέχοντες. Την παρουσίαση του Καρναβαλιού έκανε με ξεχωριστό τρόπο η Γεωργία Κουτσιουρή η οποία σε συνδυασμό με τον DJ που κάλυπτε μουσικά την εκδήλωση έδεσαν αρμονικά.

Στο τέλος όπως πάντα κάηκε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και ανανεώθηκε το ραντεβού για το 2018.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

         ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοντογιάννης Δημήτρης

         ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Καρράς Βασίλης

         ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Ε. Παΐων κ. Σπηλιόπουλος Γιώργος

         ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης “ Σπήλαια Λιμνών” κ. Δουκλιάς Σωτήρης

         τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ. Τσίπος Γιάννης και κ. Παναγιωτακόπουλος Β. Χρήστος

         ο Πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. Καλαβρύτων κ. Τσάμης Νίκος

         ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Βαρβιτσιώτης Δήμος

         ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχουρίου κ. Βασιλόπουλος Γιώργος

         η Πρόεδρος του Συλλόγου Σειρρών κ. Κωνσταντινίδη Δήμητρα

         ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πευκιωτών κ. Δημητρακόπουλος Θανάσης

         ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Σκοτάνης κ. Ρηγόπουλος Πέτρος

         η Διευθύντρια του Δήμου Καλαβρύτων κ. Δημοπούλου Αθηνά

         ο ιδιοκτήτης του Kalavrytanews κ. Κυριαζής Νίκος

         ο Πρόεδρος του Αγροτογαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Σατολιάς Παύλος

         ο π. Αντιδήμαρχος Χολαργού κ. Σκουτέρης Γιάννης

         ο π. Αντιδήμαρχος Δάφνης κ. Μπαλασόπουλος Γιάννης

         ο π. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγόπουλος Γιώργος

         και ο τ. Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ζηρογιάννης Αθανάσιος

         Όλο το Συμβούλιο του Συλλόγου μας με τους Κοροντζή Τρύφωνα, Λιαρόπουλο Γιώργο, Λιάππη Δωρόθεο, Θεοδωροπούλου Αλεξάνδρα και Μαλλή Βάσω.

Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές γιατί ακόμη μια χρονιά ξεπέρασαν τα όριά τους.

         Στο Δ.Σ.του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά, στον Πρόεδρο Καυγά Άγγελο

         Στο Δήμο Καλαβρύτων και στον εκπρόσωπό του Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παΐων κ. Λάππα Παναγιώτη.

         Στο Δ.Σ. του Ναυταθλητικού Ομίλου Δάφνης, στον Πρόεδρο Κόλλια Θεόδωρο.

Το ίδιο βράδυ στο μπαράκι “κατώι” πραγματοποιήθηκε το Αποκριάτικο πάρτυ του ΝΑΟΔ με απόλυτη επιτυχία. Πολλοί μικροί και μεγαλύτεροι ντύθηκαν με πρωτότυπες αποκριάτικες στολές. Πρωταγωνιστές ο σακάτης, ο παπάς, το περίπτερο, η εξωτική χορεύτρια κ.ά.

 

Το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι το πρωί, προσφέρθηκαν δωρεάν ποτά και χρηματικά βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις

         Το πρώτο χρηματικό βραβείο απέσπασε το ευρηματικό “περίπτερο”.

         Το δεύτερο ο πλανητάρχης Τραμπ με την πανέμορφη Μελάνια.

         Το τρίτο ο περιπλανώμενος γύφτος με το κλαρίνο και την αρκούδα που δεν σταμάτησε να χορεύει.

Ραντεβού του χρόνου με χαρούμενη διάθεση να ξεφαντώσουμε ξανά...

 

 Αποκριάτικος Χορός 2017

  

Η πίτα και ο ετήσιος αποκριάτικος χορός των Δαφναίων

 

 

            Την Κυριακή το μεσημέρι 12 Φεβρουαρίου 2017 όλοι οι Δαφναίοι έφθασαν στο κέντρο διασκέδασης “VOICE” στο Ρουφ. Ούτε η παρατεταμένη κρίση, ούτε τα πένθη από τις απώλειες συγχωριανών μας λύγισαν τους συμπατριώτες και τους φίλους μας, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε, βέβαια, στους συγχωριανούς που ήρθαν από το χωριό αποκλειστικά γι’ αυτήν την εκδήλωση. Κόψαμε την πίτα, την οποία φέτος ευλόγησε ο εκλεκτός συμπατριώτης Πατήρ Αναστάσιος Φελεμέγκας.

 

 

            Κομμάτια της πίτας μοιράστηκαν σε όλους τους φίλους. Τυχερός συμπατριώτης βρήκε το φλουρί, σημάδι θεϊκό ότι το 2017 θα είναι για αυτόν και την οικογένειά του, χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Ο ετήσιος χορός ξέχωρα από τον συμβολικό χαρακτήρα, μας προτρέπει να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, το άγχος, την κατήφεια ενώ είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουμε συμπατριώτες και φίλους που έχουμε να δούμε αρκετό καιρό. Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του Προέδρου Άγγελου Καυγά, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπατριώτες και φίλους για την παρουσία τους.

 

 

Για την πορεία του Συλλόγου ανέφερε ότι παρά την πιεστική 6ετία που διανύουμε όχι μόνο στάθηκε όρθιος αλλά συνεχίζει χωρίς να έχει καμία περικοπή στις δραστηριότητές του, αντίθετα πρόθεση του Δ.Σ. είναι να προσθέτει καινούργια πράγματα.

Τόνισε ότι όλες οι εκδηλώσεις, δραστηριότητες δημοσιοποιούνται είτε στο site του Συλλόγου που διατηρεί στο διαδίκτυο είτε στην εφημερίδα μας που κυκλοφορεί στις αρχές Μαρτίου περιλαμβάνοντας τον απολογισμό του έτους 2016 με λεπτομερή αναφορά στα έσοδα και στα έξοδα.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

• ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων, Δ.Ε. Παΐων Παναγιώτης Λάππας, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και έδωσε ραντεβού όχι μόνο για τους Δαφναίους αλλά για όλους τους Καλαβρυτινούς στις 26 Φεβρουαρίου 2017 στο Καρναβάλι της Δάφνης, το οποίο υποσχέθηκε ότι και φέτος θα είναι ξεχωριστό.

• ο π. Δήμαρχος Νίκαιας Βασίλης Τράπαλης

• η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοτάνης Μαριάνθη Χρονοπούλου και η Γραμματέας Άννα Παπαδοπούλου

• η Πρόεδρος του Συλλόγου Σειρρών Δήμητρα Κωνσταντινίδη

• ο π. Αντιδήμαρχος Χολαργού Γιάννης Σκουτέρης

• ο π. Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παναγόπουλος

• ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πευκιωτών Πάνος Φωτόπουλος και η Ταμίας του ίδιου Συλλόγου Μαρία Αγγελοπούλου

• ο π. Πρόεδρος των Καλαβρυτινών Γιατρών «Ο Μελάμπους» Παναγιώτης Ζηρόγιαννης

• ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου των Βεσιναίων Σπήλιος Πανουτσακόπουλος

Οι εκλεκτοί π. Πρόεδροι του Συλλόγου μας:

• Ανδρέας Παναγόπουλος

• Αθανάσιος Ζηρογιάννης

 

 

Το πρόγραμμα άρχισε ο Πλαστήρας με το κλαρίνο, ο οποίος κατάφερε με το πρώτο τραγούδι να ανεβάσει όλους τους θαμώνες στην πίστα.

Ο συμπατριώτης Μπέκιος μαζί με τους λοιπούς καλλιτέχνες έφθασαν το κέφι στο ζενίθ και κράτησε για πολλές ώρες.

Ευχαριστούμε όλους τους Δωροθέτες οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την επιτυχημένη λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα.

• Τους Κοσμηματοπώλες μας: - Χρήστο Ρηγόπουλο - Γιάννη Ρηγόπουλο - Γιάννη Παπαγεωργίου - Δήμο και υιούς Ζηρογιάννη

• Την Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα και προσωπικά τον Λάμπη Μακρή

• Τον Αγροτογαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και προσωπικά τον Πρόεδρο Παύλο Σατολιά

• Τον Δημήτρη Πλατάκο

• Τον Λάμπη Πλατάκο

• Τον Κώστα Χρυσανθακόπουλο

• Τον Κώστα Πετρόπουλο

• Την εταιρεία Ceramics Art της Τασούλας Στεφανοπούλου

• Τον Πάνο Μπερλέμη και τον Δήμο Μπάτο

• Τον Θανάση Ξηρογιάννη (7 αδέλφια)

• Τον Βασίλη Σπηλιόπουλο (Φερλές)

• Τον Θοδωρή Κατσάμπουλα (ΠΟΝΤΙΚΙ)

• Την Άννα Ζηρογιάννη

• Τον Νίκο Φρίτσαλο (IQ Service)

• Την Καίτη Λιάππη, ζωγράφο

• Τον Κώστα Μουγκοπέτρο

• ΚΑΡΜΑ Nails

• Τον Χαράλαμπο Θεοδωρόπουλο

 

 

 

 28η Οκτωβρίου 2016

 

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στη Δάφνη

 

 

 

Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 η Ιταλία μέσω του Πρέσβη της στην Αθήνα, επέδωσε τελεσίγραφο στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ι. Μεταξά, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση των Ιταλικών στρατευμάτων του Μουσολίνι από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Το μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ του πρωθυπουργού αντανακλούσε και τη θέληση του ελληνικού λαού. Ήταν κάτι σαν λαϊκή απαίτηση.

Αυτό το ΟΧΙ υπερασπίστηκαν οι πρόγονοί μας στα ελληνοαλβανικά βουνά. Πολεμώντας ηρωικά κατάφεραν να υποτάξουν τον υπέρτερο Ιταλικό στρατό.

Όποιος είναι Έλληνας πρέπει να είναι περήφανος για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η μαθητιώσα νεολαία της Δάφνης τιμώντας τη μεγάλη ημέρα, παρέλασε με υπερηφάνεια στον κεντρικό δρόμο του χωριού, μπροστά από τους επισήμους και πλήθος κόσμου που τους καταχειροκρότησαν.

 

 

Είχε προηγηθεί δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε για πρώτη φορά φέτος η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Άννα Βλάχου, η οποία κατόρθωσε με λιτό λόγο να μεταφέρει στους παριστάμενους τη δόξα και το μεγαλείο που περικλείει η 28η Οκτωβρίου.

 

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 Η Πλατεία γέμισε φως

 

Η Πλατεία γέμισε φως

 

Η καινούρια πλατεία της Δάφνης, έδειξε το αληθινό της πρόσωπο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ο Δήμος μας τοποθέτησε νέα φωτιστικά σώματα, τα οποία κρέμονται από καλαίσθητους ιστούς.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Δαφναίων Αθήνα και Πειραιά με τον ταμία της, ηλεκτρολόγο και εγκαταστάτη, Λιάππη Δωρόθεο και το συνεργείο του, φρόντισε να συνδέσει, αλλά και να ρυθμίσει όλα τα φωτιστικά σώματα της νεοκατασκευασμένης πλατείας. Δεν ένωσε μόνο αυτά, αλλά και τα φωτιστικά της υπόλοιπης πλατείας.

Έτσι, κάθε βράδυ δημιουργείται ένα πραγματικά όμορφο θέαμα στο κέντρο του χωριού, αφού το άπλετο, τεχνητό φως κάνει την κάθε νύχτα να μοιάζει με ηλιόλουστη μέρα.

 Ιατρικές Εξετάσεις

 Διήμερο Ιατρικών Εξετάσεων στην Δάφνη

 

   

 

 

Με μεγάλη προσέλευση περισσοτέρων από 400 συμπατριωτών μας από την ευρύτερη περιοχή της Δάφνης ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα το διήμερο ιατρικών εξετάσεων στις 14 και 15 Οκτωβρίου, που οργανώθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία Καλαβρυτινών Ιατρών 'Ο Μελάμπους´.

Τις ιατρικές εξετάσεις πραγματοποίησαν γιατροί Καλαβρυτινής καταγωγής από 8 ειδικότητες.

Στις 14 Οκτωβρίου εξετάστηκαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνάσιου και λυκείου σχολείου από την παιδίατρο κ. Μαϊλη Λιάνα ενώ εξέτασαν μεγάλο αριθμό κατοίκων ο Νεφρολόγος κ. Ζηρογιάννης Παναγιώτης, ο Δερματολόγος κ. Γιαννόπουλος Πέτρος , η Παθολόγος κ. Μποτή Γιαννοπούλου Ευγενία και η Παθολόγος Σπηλιοπούλου Γιάννα.

Στις 15 Οκτωβρίου εξέτασαν ο Ενδοκρινολόγος κ Γεωργιάδης Παύλος, ο Γυναικολόγος κ Παπαπαναγιώτου K Ιωάννης, οι Καρδιολόγοι κκ Νασιώτης Θεόδωρος και Δημητρούλης Δημήτριος Οφθαλμίατρος κ Σινάπη Βασιλική, ο Οφθαλμίατρος κ Σινάπης Άγγελος, ο Γενικός Ιατρός κ Ραζης Νικόλαος, ο Δερματολόγος κ. Γιαννόπουλος Πέτρος , η Παθολόγος κ. Μποτή Γιαννοπουλου Ευγενια και ο Χειρουργός κ Ζωγράφος Ν Γεώργιος. Στις εξετάσεις διατέθηκε καρδιολογικός και οφθαλμολογικός εξοπλισμός του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών από τον συμπατριώτη μας κ Χαμακιώτης Θεόδωρο.

Με την υποστήριξη της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κ Σφυρή Ιωάννας μεταφέρθηκε, για το διήμερο αυτό, ο οφθαλμολογικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στο αγροτικό ιατρείο της Δάφνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο Δήμου Καλαβρύτων κ. Λάππα Παναγιώτη, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δάφνης κ. Μουγκοπέτρο Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δαφναίων Αθηνών Πειραιώς κ Καυγά Άγγελο, και όλο το προσωπικό του αγροτικού ιατρείου και του Δήμου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κ. Σφυρή Ιωάννα και στον Διευθυντή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Χαμακιώτη Θεόδωρο για την υποστήριξη με ιατρικό εξοπλισμό ( υπερηχογράφος καρδίας, πλήρης οφθαλμολογικός εξοπλισμός).

Το ΔΣ της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών ευχαριστεί τους συναδέλφους για την αφιλοκερδή παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους συμπατριώτες μας.

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και υποδηλώνει την ανάγκη διοργάνωσης από την Εταιρεία μας και άλλων διοργανώσεων προσφοράς στους συνανθρώπους μας της ευρύτερης επαρχίας Καλαβρύτων.

 

Ζωγράφος Ν Γεώργιος Διευθυντής Χειρουργικής ΓΝΑ 'Γ. Γεννηματάς' Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών

 

Γιαννόπουλος Πέτρος Δερματολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Μέλος του Δ.Σ. της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών

 

   

 

Η παρουσία της επιστημονικής εταιρείας των Καλαβρυτινών γιατρών «ο Μελάμπους», το 2ήμερο στο ιατρείο της Δάφνης δεν ήταν τυπική αλλά ουσιαστική και σε κάποιες περιπτώσεις σωτήρια για τους ασθενείς.

Παρακολουθώντας από κοντά όλο το διήμερο των εξετάσεων εκτιμούμε ότι αν συνεχιζόταν για άλλες τόσες μέρες η προσέλευση των συμπατριωτών από την Δάφνη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Πάου, Νάσια, Πεύκου, Βεσσινίου, Πουρναριάς, Σειρρών, Σκοτάνης, Χόβολης θα ήταν εξ’ ίσου μεγάλη, δείγμα δυστυχώς των ελλείψεων και των κενών στο σύστημα υγείας.

Οι γιατροί μας, με την επιστημονική τους κατάρτιση η οποία συνοδευόμενη από ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας κατόρθωσαν να διαπιστώσουν προβλήματα υγείας τα

οποία οι εξεταζόμενοι, όχι μόνο δεν γνώριζαν, αλλά ούτε καν είχαν υποψιαστεί, έχοντας κάποιο ύποπτο σύμπτωμα. Μάλιστα, σημειώνουμε ενδεικτικά ότι βεβαιώθηκε καρδιολογικό πρόβλημα τόσο σοβαρό, που υποχρέωσαν τον εξεταζόμενο να κάνει άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Ευχόμαστε ο πρόεδρος των γιατρών, Γεώργιος Ζωγράφος όπως και το εκλεκτό μέλος της επιστημονικής εταιρείας, Πέτρος Γιαννόπουλος, να επαναλάβουν σε εύλογο χρονικό διάστημα παρόμοια αποστολή. Οι συμπατριώτες, τους περιμένουν και είναι σίγουροι ότι οι γιατροί θα ανταποκριθούν, στηριζόμενοι στην αγάπη που δείχνουν για τον τόπο τους, ο οποίος δυστυχώς είναι όσο απομονωμένος.

 

  

 

Η προετοιμασία για την επιτυχία του 2ημέρου των ιατρικών εξετάσεων είχε ξεκινήσει πολλές ημέρες πριν για τους Δαφναίους με την συνεχή επίβλεψη του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Λάππα.

Οι εθελοντές Χρήστος Τράγκας, Κώστας Σπηλιόπουλος, Χρήστος Κοσυβάκης, Πέτρος Ρηγόπουλος, Γεώργιος Λεβέντης, Πάνος Μαλής, Γιάννης Κοροντζής, Νίκος Χαζιζάι φρόντισαν για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του κτηρίου του ιατρείου, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, όπως και το βάψιμο με χρώματα που παραχώρησαν η Αγγελική Ραμαντάνη και ο Χρήστος Χριστόπουλος (Κοκόσης).

Οι δάσκαλοί και οι καθηγητές των σχολείων μας, με πρωτεργάτες τους Γεώργιο Μουγκοπέτρο, Γιάννη Μπουσιούτη και Βασίλη Κουτε, φρόντισαν α ενημερώσουν αλλά και να μεταφέρουν τους μαθητές για εξέταση στο ιατρείο.

Οι γυναίκες της Δάφνης, Ρούλα Αδάμη, Σούλα Βασιλακοπούλου, Γεωργία Κουτσιουρή, Αγγελική Ραμαντάνη, φρόντισαν να γλυκάνουν τους γιατρούς με βουτήματα και χειροποίητα γλυκά.

Τα κορίτσια από την «Βοήθεια στο σπίτι» και τις δύο ημέρες των ιατρικών εξετάσεων παρείχαν κάθε βοήθεια είτε στους εξεταζόμενους, είτε στους γιατρούς με ευγένεια και χαμόγελο χωρίς ίχνος κούρασης.

Ο Σύλλογος Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά με επικεφαλή τον πρόεδρο του αλλά και τον Αντιπρόεδρο Γεώργιο Λιαρόπουλο, την Γραμματέα Βάσω Μαλλή, αλλά και τον Ταμία Δωρόθεο Λιάππη, φρόντισαν για την ενημέρωση της άφιξης των γιατρών. Υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τους γιατρούς, φροντίζοντας από την μεριά τους, οι γιατροί να νιώσουν άνετα, είτε προσφέροντάς τον απαραίτητο καφέ ή λίγο μεταλλικό νερό, είτε δείχνοντας την ευγνωμοσύνη τους για την παρουσία τους.

Κλείνουμε με τις δηλώσεις του προέδρου των γιατρών, του χειρούργου Γιώργου Ζωγράφου, «Η προσέλευση του κόσμου ήταν εκπληκτική και μη αναμενόμενη», για να συμπληρώσουμε εμείς ότι ύστερα από αυτή την δήλωση φρονούμε ότι η αποστολή θα επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Άγγελος Καυγάς

Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων

Αθήνας και Πειραιά

 

   Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2016

  

4ήμερες (18, 19, 20, 21-8-2016) φέτος οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στη Δάφνη

 

 

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος με πρωτοφανή επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Δάφνη. Συμπατριώτες κι επισκέπτες κατέκλυσαν το χωριό μας το 4ήμερο 18, 19, 20, 21 Αυγούστου 2016.

Οι φορείς που τις διοργανώνουν, ο Δήμος Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά και ο ΝΑΟΔ κατάφεραν να προσφέρουν όχι μόνο ποσότητα αφού από 3ήμερες οι εκδηλώσεις φέτος έγιναν 4ήμερες αλλά και ποιότητα, εκτίμηση που προκύπτει από όσους τις παρακολούθησαν.

Το βράδυ της Πέμπτης 18-8-2016 στην πλατεία η κλόουν ΝΙΚΗ events με τις συνεργάτες της παρουσίασαν στους μικρούς μας φίλους κι όχι μόνο παράσταση κλόουν με ταχυδακτυλουργικά και παιχνίδια με συμμετοχή των παιδιών. Με το τέλος της παράστασης όλα τα παιδιά μαζεύτηκαν γύρω από τις τρεις κλόουν κι επιδόθηκαν σε paint on face μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Όλα τα παιδιά ζωγράφισαν είτε στο πρόσωπό τους είτε στα πόδια τους, είτε στα χέρια διάφορα σχέδια κι είναι αμφίβολο εάν κοιμήθηκαν τη νύχτα από το φόβο μήπως αλλοιωθούν οι ζωγραφιές.

 

 

Την Παρασκευή 19-8-2016 το απόγευμα ο καιρός φάνηκε να αγριεύει ρίχνοντας καλοκαιρινή βροχή-μπόρα. Ο Θεός όμως ήταν με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων. Έτσι ακριβώς στις 21:00 ο παρουσιαστής της βραδιάς δάσκαλος Νίκος Μαραγκός μετά την προσφώνηση των παρευρισκόμενων επισήμων έδωσε το λόγο για χαιρετισμό κατ’ αρχάς στον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Παΐων Πάνο Λάππα ο οποίος είπε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας καλωσορίζω για μια ακόμα χρονιά στις εκδηλώσεις «πολιτιστικό καλοκαίρι» στην ανακαινισμένη και φωτισμένη πλατεία της Δάφνης και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

 Έχουμε μια εβδομάδα πλούσια σε εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Τρίτη με την Φιλαρμονική του Δήμου μας και θα κλείσουν την Κυριακή το βράδυ με τη θεατρική παράσταση που θα παρουσιάσουν τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου Δάφνης.

Οι εκδηλώσεις μας στηρίζονται στο ντόπιο δυναμικό, στη νεολαία και στην εθελοντική προσφορά και προβάλλουν την πολιτιστική μας παράδοση και την τοπική ταυτότητα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στον πολιτισμό γιατί αποτελεί την μοναδική διέξοδο αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής και κανένας οικονομικός περιορισμός δεν μπορεί να τον ακυρώνει. Σε ότι αφορά τη νεολαία μας μπορεί και επιβάλλεται να είναι πρωτοπόρα.

Πρέπει να δώσει ένα νέο όραμα για το αύριο, ένα όραμα για το οποίο θα αξίζει να αγωνιστούμε όλοι μας. Θα πρέπει όμως εμείς οι μεγαλύτεροι να παραδεχτούμε ότι δεν παραδίδουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά μας, άλλωστε η σημερινή πραγματικότητα το αποδεικνύει. Κάποιοι θα λέτε μέσα σας, αφού οι περισσότεροι νέοι απαξιώνουν την πολιτική και δεν ασχολούνται ενεργά με τα κοινά μπορεί να αλλάξει αυτό; Ναι! Μπορεί να αλλάξει. Αρκεί πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι τις προσδοκίες μας από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από την πολιτική.

Να αλλάξουμε την νοοτροπία μας ακόμη και στην καθημερινότητά μας. Να ξανασκεφτούμε δηλαδή τα πράγματα με άλλο τρόπο. Να σκεφτούμε ότι ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να σημαίνει «κοινωνική φιλοδοξία» και όχι «ατομική».

Να κατανοήσουμε όλοι ότι κανένας δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του σε μια κοινωνία που σε συλλογικό επίπεδο χάνει. Να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές: Τον Δήμο Καλαβρύτων που κάθε χρόνο χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις αλλά και το Καρναβάλι μας (για το οποίο από τώρα πρέπει να προετοιμάζεστε).

Τον Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας-Πειραιά και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Άγγελο Καυγά καθώς και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την 4χρονη δημιουργική τους θητεία αλλά και για την άψογη συνεργασία που είχαμε. (Να η ευκαιρία για τους νέους να αναλάβουν τα ηνία του ιστορικού μας Συλλόγου και όχι μόνο).

Τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Δάφνης που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στον Λάδωνα, στο ποτάμι μας, στο μαγευτικό αυτό τοπίο, που αποτελεί την ταυτότητα του χωριού μας αλλά και όλης της περιοχής θα μας προσφέρει μια αξέχαστη βραδιά με λαϊκό πρόγραμμα. Τους μαθητές και δασκάλους των σχολείων Δάφνης που σε όλες μας τις εκδηλώσεις δίνουν βροντερό παρόν.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους δασκάλους Όλγα Ραμαντάνη και Νίκο Μαραγκό και να πω ότι δικαίως ο Σύλλογός μας τους τίμησε για την πολυετή, πολύτιμη και ποικίλη προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας αλλά και στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. (Τους αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα).

Τέλος να ευχαριστήσω όλους όσους και με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν και πρόσφεραν για τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, θα είναι όμως παράλειψή μου αν δεν ευχαριστήσω το δημοτικό παραδοσιακό συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» του πατριώτη μας Γιώργου Δαλιάνη που θα μας διασκεδάσει απόψε. Εύχομαι σε όλους να περάσετε όμορφα και να απολαύσετε το πλούσιο πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων αλλά και το μαγευτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιούνται».

 

 

Ύστερα έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά Άγγελος Καυγάς ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την πολυπληθή συμμετοχή τους. Συνεχάρη την Μαρία Παναγιωτακοπούλου για την παγκόσμια επιτυχία της στο Muay Thai και της ευχήθηκε πάντα επιτυχίες.

Συνεχίζοντας είπε ότι οι συνδιοργανωτές των φετινών εκδηλώσεων σε πείσμα των καιρών αλλά και της δύσκολης μακρόχρονης περιόδου που διανύουμε έφτιαξαν και παρουσιάζουν όχι 3ήμερες αλλά 4ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στα του Συλλόγου είπε ότι συνεχίζει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές του χωρίς εκπτώσεις και περικοπές. Εκδίδει ανελλιπώς την εφημερίδα μας η οποία φτάνει σε κάθε συμπατριώτη είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό του οποίου γνωρίζουμε τη διεύθυνση. Διατηρούμε κι ενημερώνουμε το site στο διαδίκτυο το οποίο αποτελεί κι αυτό πηγή επικοινωνίας με τους φίλους μας αλλά συγχρόνως διαφημίζει το χωριό μας.

Οι εκδηλώσεις στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ξεσηκώνουν το χωριό μέσα στο χειμώνα με την λαμπαδηδρομία την παραμονή το βράδυ από την νεολαία μας στους δρόμους της Δάφνης, την φωταγώγηση του πετρόκτιστου 1821 στη Ράχη και τέλος τη ρίψη πολύχρωμων πυροτεχνημάτων στον ουρανό που κάνουν τη νύχτα να δείχνει μέρα. Την επόμενη μέρα οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται μετά την παρέλαση της νεολαίας μας με την διεξαγωγή του αγώνα δρόμου 1.821 μ. ως φόρο τιμής στους ήρωες του 1821.

Το Καρναβάλι αποτελεί κορυφαία συμμετοχή του Συλλόγου μας. Ένα Καρναβάλι που ξέφυγε από τα όρια του χωριού μας και της επαρχίας μας. Ειδικά το φετινό Καρναβάλι είχε εξαιρετική επιτυχία και συζητήθηκε ευρέως. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν επιτυχία όταν τις στηρίζετε εσείς με τη συμμετοχή σας. Ελάτε όλοι κοντά μας, κοντά στο Σύλλογο, στο Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά.

Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους έχουμε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Η παρούσα Διοίκηση μετά από δύο θητείες αποχωρεί. Δηλώστε συμμετοχή, συμμετέχετε στις εκλογές να αλλάξουν τα πρόσωπα να μπει νέο αίμα στη Διοίκηση με καινούργιες ιδέες απαραίτητες για την ασφαλή πορεία του Συλλόγου. Σας περιμένουμε όλους. Σας περιμένουμε βέβαια όλους και για την αγορά του ημερολογίου του έτους 2017 που εκδώσαμε, κυκλοφορεί και είναι πανέμορφο. Ελάτε κοντά μας να το προμηθευτείτε.

Τέλος να σας ανακοινώσω ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα ανακατασκευάσουμε ως Σύλλογος Δαφναίων πλήρως τη βρύση στο Παλιοκκλήσι με την συμπαράσταση του Δήμου. Θέλουμε να απολαμβάνουμε όλοι μας όχι μόνο το γάργαρο φυσικό του νερό αλλά να είναι το Παλιοκκλήσι τόπος στάσης, ξεκούρασης και αναψυχής.

Ακολούθησε από τον Δήμο Καλαβρύτων διά του Αντιδημάρχου Πάνου Λάππα και τον ΝΑΟΔ διά του Προέδρου του Θοδωρή Κόλλια, η βράβευση της χρυσής μας παγκόσμιας πρωταθλήτριας του Muay Thai, Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, ενός παιδιού δικού μας, ενός παιδιού του χωριού μας.

 

 

Την σκυτάλη πήραν κατόπιν η νεολαία του χωριού μας που χόρεψαν όπως κάθε χρόνο με λεβεντιά και χάρη υπό το άγρυπνο μάτι της ακούραστης δασκάλας τους Όλγας Ραμαντάνη χορούς από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας.

Η βραδιά έκλεισε με δημοτική παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα του Γιώργου Δαλιάνη ο οποίος διασκέδασε τους συμπατριώτες που είχαν ασφυκτικά κατακλύσει το κέντρο του χωριού, μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο χορός δεν σταμάτησε και η νεολαία πάλι έδειξε ότι έχει τα πρωτεία χωρίς συναγωνισμό.

 

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προσφέρθηκαν εξαιρετικά παραδοσιακά γλυκίσματα που φτιάχτηκαν από εκλεκτές συμπατριώτισσες που πάντα μας βγάζουν ασπροπρόσωπους.

Το βράδυ του Σαββάτου 20-8-2016 το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στις όχθες του Λάδωνα στις εγκαταστάσεις του Κανόε-Καγιάκ.

Το λαϊκό συγκρότημα του Κώστα Μάντζιου ερμήνευσε λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια που ξεσήκωσαν τους επισκέπτες που είχαν σπεύσει από νωρίς δημιουργώντας το αδιαχώρητο στις εγκαταστάσεις παρ’ ότι υπήρχαν παρεμφερείς εκδηλώσεις σε όμορα χωριά.

 

 

Την Κυριακή 21-8-2016 οι εκδηλώσεις προέβλεπαν τη θεατρική παράσταση “τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά” από τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Δάφνης.

Από νωρίς η κεντρική μας πλατεία έβαλε τα καλά της, φωταγωγήθηκε, φτιάχτηκαν τα σκηνικά, στήθηκε το ηχοσύστημα, οι ηθοποιοί έκαμαν την τελευταία πρόβα, οι θεατές πλημμύρισαν την πλατεία και η παράσταση άρχισε στην ώρα της.

Όλα κύλησαν τέλεια, η ερμηνεία των μαθητών - ηθοποιών, η μουσική, μικροφωνική κάλυψη, οι μικροί μας φίλοι οι οποίοι με τη βοήθεια της Γεωργίας Κουτσιουρή αποτέλεσαν τη χορωδία - συνθημάτων, ο επιβλέπων τα πάντα δάσκαλος Νίκος Μαραγκός, η υποβολέας και όχι μόνο δασκάλα Όλγα Ραμαντάνη μας πρόσφεραν τέλεια θεατρική παράσταση την οποία απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν όλοι οι θεατές.

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο παπα-Τάκης του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας, η βοηθός Δημάρχου Στέλλα Πανουτσακοπούλου, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κηφισιάς Γιάννης Δημητρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Δάφνης Κώστας Λαζανάς, τα μέλη Γιάννης Τσίπος και Χρήστος Παναγιωτακόπουλος, ο τ. Βοηθός Δημάρχου Ανδρέας Παϊκόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Παΐων Ιωάννης Μπαλασόπουλος, ο εκπρόσωπος Νασίων Δημήτρης Ζίγκιρης, ο εκπρόσωπος Σκοταναίων Πέτρος Ρηγόπουλος, ο εκπρόσωπος Αμυγδαλιάς Χρήστος Διαμαντόπουλος, ο εκπρόσωπος Χόβολης Ευάγγελος Θωμάς, ο Πρόεδρος του Αγροτογαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς, ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Νικόλαος Φελεμέγκας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Γιώργος Λιαρόπουλος, η Γραμματέας Βάσω Μαλλή, ο Ταμίας Δωρόθεος Λιάππης κι η Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου. Τέλος παραβρέθηκαν οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας Διονύσης Σπυρόπουλος, Θανάσης Ζηρογιάννης και Ανδρέας Παναγόπουλος.

 Εορτασμός Αγ. Νικολάου 2016

 Ο Αγιος Νικόλαος γιόρτασε

 

 

 

Το εκκλησάκι μας κόσμημα στην είσοδο του χωριού την Δευτέρα 9-5-2016 γιόρτασε με την παρουσία όλων μας.

Οι ιερείς παπα-Τάκης και παπα-Νικόλας του χωριού τέλεσαν πανηγυρική θεία λειτουργία σε μνήμη του Νεομάρτυρα Αγ. Νικολάου κι ευλόγησαν όλο το εκκλησίασμα το οποίο παρακολούθησε με απόλυτη θρησκευτική κατάνυξη την τελετή.

Οι πολλές και ευλογημένες αρτοκλασίες μαζί με πασχαλινά κουλουράκια και γλυκίσματα μοιράστηκαν στους πιστούς οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιό μας.

Σημειώνουμε σε τούτο το σημείο εκ μέρους της τριμελούς Επιτροπής αποτελούμενης από τους Λιαρόπουλο Γεώργιο, Θεοδωροπούλου Αλεξάνδρα και Καυγά Θ. Άγγελο, μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά που επιμελήθηκαν της ανακαίνισης του Αγ. Νικολάου, τις πολλές ευχαριστίες σε όλους όσοι προσέφεραν αλλά και συμπαραστάθηκαν ώστε να αποκτήσει ο ναός τη σημερινή του μορφή. Ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή μεγάλη προσφορά τους.Πάσχα 2016

 Πάσχα με καλοκαιρινό καιρό

 

 

  

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν και φέτος στο χωριό οι Άγιες ημέρες του Πάσχα. Πολλοί συμπατριώτες και φίλοι παρευρέθηκαν στο χωριό κι όλα τα σπίτια αυτές τις ημέρες ήταν ανοικτά.

Την Μεγάλη Παρασκευή έγινε η περιφορά των Επιταφίων της Αγ. Τριάδας και του Αγ. Χαραλάμπους με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία όπου ψάλτες, ιερείς κι εκκλησίασμα έψαλαν τα εγκώμια.

Η Ανάσταση έφερε όλους τους συγχωριανούς και στις δύο εκκλησίες μας, που τις γέμισαν ασφυκτικά δημιουργώντας το αδιαχώρητο τόσο μέσα στις εκκλησίες όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Το “Χριστός Ανέστη” συνοδεύτηκε από πλήθος πυροτεχνημάτων τα οποία φωταγώγησαν τον ουρανό στον οποίο δημιούργησαν εξαιρετικές ζωγραφιές, παρουσιάζοντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους και του χρόνου να είμαστε όλοι παρόντες να γιορτάσουμε τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

 

 Ο Σύλλογος τίμησε...

 Ο Σύλλογος τίμησε…

 

 

Ο Σύλλογος Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά πριν από την βράβευση των αθλητών τίμησε με πλακέτα τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Δάφνης Όλγα Ραμαντάνη και Νίκο Μαραγκό για την πολυετή, πολύτιμη και ποικίλη προσφορά τους στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας.Εορτασμός 25ης Μαρτίου (2016)

 Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα όπως αρμόζει άλλωστε, γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον τούρκικο ζυγό.

Το σημαιοστολισμένο χωριό υποδέχτηκε την δοξασμένη ημέρα, με την δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας με την παρουσία των μαθητών των σχολείων, επισήμων και πολλών συμπατριωτών.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Νηπιαγωγό Καλλιρρόη Μαυρέλη.

Στην συνέχεια μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού απήγγειλαν πατριωτικά ποιήματα, ενώ όλοι μαζί μαθητές και παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών όλων των σχολείων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) επευφημούμενοι από τους θεατές.

Τα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούσαν να περιμένουν. Η βροχή άρχισε αλλά οι μαθητές – δρομείς ήθελαν να κλείσουν τις εκδηλώσεις με τον αγώνα δρόμου 1821 μέτρων από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην πλατεία. Παλιό έθιμο που αναβίωσε ο Σύλλογός μας και τηρείται απαρέγκλιτα.

Στον Αγώνα Δρόμου έλαβαν μέρος οι παρακάτω δρομείς (αγόρια και κορίτσια): Τσιρώνης Γιάννης, Ασημακόπουλος Βασίλης, Αποστολόπουλος Σπύρος, Μαλλής Νικόλαος, Καλαφάτης Γιώργος, Βλάχος Γιώργος, Λουρίδας Βαγγέλης, Βογιατζής Στέλιος, Θεοδωρόπουλος Νίκος, Χατζιζάι Τζων, Μετάνι Παρασκευή, Μουγκοπέτρου Σωτηρία, Μπεγού Κωνσταντίνα, Ρουμελιώτη Μαρία, Θωμά Αλεξάνδρα.

Νικητές αναδείχτηκαν:

1ος Καλαφάτης Γιώργος

2ος Βλάχος Γιώργος

3ος Λουρίδας Βαγγέλης

Στα κορίτσια 1η τερμάτισε η Μετάνι Παρασκευή.

Ο πρώτος νικητής τιμήθηκε με κύπελλο ενώ σε όλους απονεμήθηκαν μετάλλια (προσφορά του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας- Πειραιά). Στους τρείς πρώτους νικητές και στην πρώτη νικήτρια αθλήτρια δόθηκαν και χρηματικά έπαθλα (επίσης προσφορά του Συλλόγου μας).

Τα βραβεία και τα μετάλλια απένειμαν ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Παναγιώτης Λάππας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Άγγελος Καυγάς, ο Διευθυντής του Λυκείου Δάφνης Γιάννης Μπουσιούτης, του Γυμνασίου Κουτές Βασίλης (τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά του στην διεξαγωγή του αγώνα), του Δημοτικού Μουγκοπέτρος Γιώργος. Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Σατολιάς Παύλος, ο εκπρόσωπος της Δάφνης Τσίπος Γιάννης και της Σκοτάνης Ρηγόπουλος Πέτρος.

 Λαμπαδηδρομία 2016

 Από την παραμονή ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

 

 

Οι Δαφναίοι ξεκίνησαν τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 από την παραμονή το βράδυ με τη λαμπαδηδρομία.

Οι λαμπαδηδρόμοι πιστοί και συνεπείς στο ιστορικό ραντεβού τους στην κεντρική πλατεία του χωριού, παρά τον βροχερό καιρό συμμάχησαν μαζί του και στις 19:30 ξεκίνησαν με ξάστερο ουρανό το οδοιπορικό στους δρόμους και στα καλντερίμια του χωριού διαταράσσοντας την ήρεμη καθημερινότητά του.

Η φλόγα, σύμφωνα με τον μύθο του Προμηθέα, αποτελεί σύμβολο του ανθρώπου, της ανθρώπινης εφευρετικότητας, μα κυρίως έχει καθιερωθεί και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους αρχαίους και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες.

Έτσι, οι λαμπαδηδρόμοι με τη φλόγα της δάδας τους, σε ένα βαθύτερο συμβολισμό ένωσαν το Ιστορικό 1821 με τη σημερινή εποχή.

Φθάνοντας με τους αναμμένους πυρσούς στην “Ράχη” φωταγώγησαν με επιτυχία το πετρόφτιαχτο δοξασμένο 1821, το οποίο γνωρίζοντας τη δόξα που περικλείει για όλους τους Έλληνες, αρνιόταν πεισματικά να σβήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολούθησε η ρίψη πολλών πυροτεχνημάτων που επιβεβαίωνε το γεγονός της απελευθέρωσης.

Το θέαμα των πολύχρωμων πυροτεχνημάτων που ζωγράφισαν στο μαύρο καμβά του ουρανού, δημιουργώντας την μαγική εντύπωση της νύχτας για μέρα ήταν καταπληκτικό.

Το θέαμα ενισχύθηκε φέτος και από «μπαλοθιές» συγχωριανών και επιπλέον πυροτεχνημάτων που ρίχτηκαν από το ύψωμα του Αγ. Χαραλάμπους. Όλοι οι Δαφναίοι απόλαυσαν το σημαντικό γεγονός από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους και από την κεντρική πλατεία.

Οι τιμητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από το σύνολο των Δαφναίων υπό την διοργανωτική ευθύνη του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά αλλά και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

 Καρναβάλι 2016

 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΑΦΝΗΣ 2016

 

  

 

Πράματα και θάματα έγιναν την Κυριακή 13/3/2016 στην πλατεία της Δάφνης:

• ...μας επισκέφτηκε και μίλησε ο Τσίπρας

• Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων υπέγραψε δημόσια το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ανδρών.

• Νεαρές κοπέλες ξέφυγαν από το «Χαρέμι» και έπιασαν το τσιφτετέλι παρασύροντας και τον Δήμαρχο.

• Πρόσφυγες σε «Κάρο» με προορισμό τα σύνορα πέρασαν κατά λάθος από την Δάφνη.

• «Χουζούρηδες», παιδιά του Δημοτικού Σχολείου άφησαν τα μαθήματα και βγήκαν στο δρόμο.

• Οι αγρότες ξεσηκώθηκαν ενώ ο Αντιδήμαρχος διαφώνησε με τον Δήμαρχο για τον τρόπο αντιμετώπισής τους φθάνοντας μέχρι την παραίτηση.

Όλα τα παραπάνω τα είδαμε το μεσημέρι της Κυριακής 13/3/2016 στο περίφημο πλέον Καρναβάλι της Δάφνης.

Ξεκίνησαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου τα οποία πιστά στο ραντεβού τους χόρεψαν τον Αποκριάτικο χορό «Γαϊτανάκι» στην πλατεία του χωριού κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Αμέσως μετά υπό τους ήχους των τραγουδιών του Dj που κάλυψε την εκδήλωσή μας, ωραία κορίτσια κρατούσαν και μετέφεραν το πανό που έδινε την έναρξη του Καρναβαλιού.

Ακολούθησαν άλλα κορίτσια το ίδιο όμορφα και δροσερά που μοίραζαν στους θεατές σοκολατάκια, καραμέλες, γλειφιτζούρια και πολλά κομφετί.

Το πρώτο group που παρέλασε ήταν οι μικροί Χουζούρηδες οι οποίοι έριξαν κομφετί σε όλους τους φίλους επισκέπτες.

Ακολούθησε το «Χαρέμι» όπου νεαρές υπάρξεις επάνω σε άρμα αλλά και πεζές επιδόθηκαν στο τσιφτετέλι παρασύροντας στο ρυθμό τους τον ίδιο τον Δήμαρχο Καλαβρύτων που τις συναγωνίστηκε επάξια.

Οι «Εύθυμες Χήρες» ανυπομονούσαν για την δική τους παρέλαση και ήταν μάρτυρες της δημόσιας υπογραφής του πρώτου σύμφωνου συμβίωσης μεταξύ δύο ανδρών με την παρουσία του Δημάρχου, ο οποίος δεν τους χάλασε την επιθυμία.

Το «Κάρο» που έσυραν δυο γιοργαλίτικα άλογα μετέφερε τους πρόσφυγες για τα σύνορα κάνοντας μια στάση στην πλατεία της Δάφνης που έγιναν δεκτοί με πολλά χειροκροτήματα.

Τελευταίο group ήταν των «Ξεσηκωμένων αγροτών», οι οποίοι με αγροτικά οχήματα, τρακτέρ, μαύρες αλλά και ελληνικές σημαίες πλησίασαν με άγριες διαθέσεις.

Όλοι είμασταν μάρτυρες της διαφωνίας ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Καλαβρύτων για τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Ο Τσίπρας επενέβη, ο οποίος ανεβαίνοντας σε τρακτέρ έβγαλε πύρινο λόγο υποστηρίζοντας το δίκιο των αγροτών εισπράττοντας χειροκροτήματα και ενθουσιασμό.

Τέλος οι καλλίφωνοι Δαφναίοι με την συνοδεία κλαρίνου και ταβουλιών ξεσήκωσαν τους θεατές που άρχισαν το χορό.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν εύγευστα καλοψημένα σουβλάκια, άφθονο κρασί και η περίφημη φέτα Καλαβρύτων του Συνεταιρισμού τα οποία ετοίμασαν με υπομονή και μεράκι ο Γιάννης Τσίπος, ο Θοδωρής Αδάμης, ο Κώστας Χαρδαβέλας, ο Πέτρος Ρηγόπουλος και ο Αργύρης.

Όλα τα group ήταν περίφημα, μας διασκέδασαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους. Η επιτροπή βρέθηκε σε δύσκολη θέση όμως όφειλε να απονείμει τα βραβεία τα οποία ήταν χρηματικά.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στους «Ξεσηκωμένους Αγρότες» ενώ τα υπόλοιπα group ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση ικανοποιώντας τους συμμετέχοντες.

Την παρουσίαση του Καρναβαλιού έκανε με ευρηματικό τρόπο ο Κώστας Σαϊτάνης, ο οποίος αν και είχε προτάσεις από το Ρίο και την Πάτρα, προτίμησε να παρουσιάσει το Καρναβάλι του χωριού του.

Στο τέλος όπως πάντα κάηκε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και ανανεώθηκε το ραντεβού με όλους για το 2017.

 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

• Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς

• Οι Βοηθοί Δημάρχου Μαγκαφάς Νικόλαος, Πανουτσακοπούλου Στέλλα και Παπαδάτου Χρύσα

• Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ν. Αχαΐας Κώστας Κακαβάς

• Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Σπηλιόπουλος, Θεόδωρος Τακτικός, Σωτήρης Δουκλιάς και Ανδρέας Ζυγούρας

• Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Δάφνης Κώστας Λαζανάς

• Ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Πάου Βασίλης Χριστόπουλος

• Ο εκπρόσωπος Τ.Κ. Σκοτάνης Πέτρος Ρηγόπουλος

• Ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Αμυγδαλιάς Χρήστος Διαμαντόπουλος

• Ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Πουρναριάς Μαρίνης Ρουμελιώτης

• Η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων Μαριάνθη Χρονοπούλου

• Η Πρόεδρος του Συλλόγου Σειρρών Δήμητρα Κωνσταντινίδη

• Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πεύκου Αθανάσιος Δημητρακόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Πάνος Φωτόπουλος

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές:

• Στον Δήμο Καλαβρύτων, στον εκπρόσωπό του Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παΐων Παναγιώτη Λάππα

• Στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας- Πειραιά, στον Πρόεδρο Άγγελο Καυγά

• Στο Δ.Σ. του Ναυταθλητικού Ομίλου Δάφνης, στον Πρόεδρο Θεόδωρο Κόλλια.

Το ίδιο βράδυ στις εγκαταστάσεις του Κανόε-Καγιάκ στο Λάδωνα πραγματοποιήθηκε το Αποκριάτικο πάρτυ του ΝΑΟΔ με μεγάλη επιτυχία. Πρωτότυπες αποκριάτικες στολές, πολύ κέφι και χορός μέχρι το πρωί. Δωρεάν ποτά για όλους και βραβεία για τις 3 καλύτερες αμφιέσεις (αποκριάτικες στολές). Το πρώτο βραβείο (150) ευρώ πήρε η αμφίεση “Ο Χονδρός και ο Λιγνός”, το δεύτερο (100 ευρώ) “Η μηχανή του χρόνου” και το τρίτο (50 ευρώ) “Η Θλιμμένη Χήρα”.

Ραντεβού του χρόνου με χαρούμενη διάθεση να ξεφαντώσουμε και πάλι...

 Χορός 2016

 

Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά και Κοπή της Πίτας

 

 

 

Την Παρασκευή το βράδυ 26 Φεβρουαρίου 2016 όλοι οι Δαφναίοι κατευθύνθηκαν στο κέντρο διασκέδασης «VOICE» στο Ρούφ στην οδό Πέτρου Ράλλη 29.

 

Δεν τους λύγισε η παρατεταμένη 6ετής οικονομική κρίση και τίμησαν με την παρουσία τους προσερχόμενοι μαζικά. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε βέβαια στους συγχωριανούς που ήλθαν από το χωριό μόνο και μόνο για την εκδήλωση αυτή.

 

Κόψαμε την πίτα μας και προσφέρθηκαν κομμάτια της σε όλους τους φίλους. Τυχερός συμπατριώτης βρήκε το φλουρί σημάδι θετικό ότι το 2016 θα είναι για αυτόν και την οικογένειά του χρονιά με υγεία και ευτυχία.

 

Ο ετήσιος χορός ξέχωρα από το συμβολικό χαρακτήρα, μας προτρέπει να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, το άγχος, την κατήφεια ενώ είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουμε συμπατριώτες και φίλους που έχουμε να δούμε αρκετό καιρό.

 

Η εκδήλωση άρχισε με το χαιρετισμό από τον πρόεδρο Άγγελο Καυγά ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπατριώτες και φίλους για την παρουσία τους.

 

 

Για την πορεία του συλλόγου ανέφερε ότι παρά την πιεστική 6ετία που διανύουμε όχι μόνο στάθηκε όρθιος αλλά συνεχίζει χωρίς να έχει καμία περικοπή στις δραστηριότητες του, αντίθετα πρόθεση του Δ.Σ. είναι να προσθέτει καινούργια πράγματα.

 

Τόνισε ότι όλες οι εκδηλώσεις, δραστηριότητες δημοσιοποιούνται είτε στο site του συλλόγους που διατηρεί στο διαδίκτυο είτε στην εφημερίδα μας που κυκλοφορεί στις αρχές Μαρτίου περιλαμβάνοντας τον απολογισμό του έτους 2015 με λεπτομερή αναφορά στα έσοδα και στα έξοδα.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

 

* ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση ενώ παρουσίασε το έργο φωτισμού της Δάφνης που αποπερατώθηκε πρόσφατα με την τοποθέτηση φωτιστικών στύλων στην πλατεία, στον κεντρικό δρόμο και στην θέση Κοτρώνα.

 

Έδωσε ραντεβού όχι μόνο για τους Δαφναίους αλλά για όλους τους Καλαβρυτινούς στις 13 Μαρτίου 2016 στο Καρναβάλι της Δάφνης.

 

* ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων, Δ.Ε. Παίων Παναγίωτης Λάππας

 

* ο Δοιηκητής του Τμήματος Τροχαίας Κηφισιάς συμπατριώτης Γιάννης Δημητρακόπουλος

 

* ο Δημοτικός σύμβουλος Καλαβρύτων της Δ.Ε. Παίων Γίωργος Σπηλιόπουλος

 

* ο Πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων Δάφνης και περιχώρων Νικόλαος Φελεμέγκας

 

* η πρόεδρος του Συλλόγου Σκοτάνης Μαριάνθη Χρονοπούλου και η γραμματέας Άννα Παπαδοπούλου

 

* η Πρόεδρος του Συλλόγου Σειρρών Δήμητρα Κωνσταντινίδη

 

* η Γραμματέας της Παγκαλαβρυτινής ένωσης Αναστασία Μπαλασοπούλου

 

* ο Αντιπρόεδρος της ΝΑΟΔ Τρύφωνας Κοροντζής

 

* ο Ταμίας του Συλλόγου Βασιλικών Ευθύμιος Σκαρμόυτσος

 

 

* ο πρώην Τ.Σ. Άγγελός Χρ. Καυγάς

 

Οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου μας:

* Ανδρέας Παναγόπουλος

* Αθανάσιος Ζηρογιάννης

 

* ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Σκοτάνης Σταύρος Μουγγολιάς

 

Η ορχήστρα του κέντρου γέμισε με μουσική αρμονία τον χώρο. Οι καλλιτέχνες, τραγουδιστές με την πρόοδο της ώρας και την καλή προδιάθεση όλων των θαμώνων από την ερμηνεία των Δημοτικών τραγουδιών, μας έφεραν όλους στην πίστα. Το κέφι άναψε για τα καλά και κράτησε μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες με την νεολαία μας να έχει τον πρώτο και σημαντικότερο ρόλο στο χορό.

 

 

Ευχαριστούμε όλους τους Δωροθέτες οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την επιτυχημένη λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα.

 

* Fuji Film HELLAS για τα δώρα που φρόντισε το μέλος του Συλλόγου ο Θοδωρής Ζηρογιάννης

 

* Τους Κοσμηματοπώλες μας:

-Χρήστο Ρηγόπουλο

-Γιάννη Ρηγόπουλο

-Γιάννη Παπαγεωργίου

-Θανάση Ρηγόπουλο

-ΑΦΟΥΣ Ζηρογιάννη

 

* Τον επιχειρηματία Ανδρέα Παϊκόπουλο

* Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και προσωπικά τον Λάμπη Μακρή

* Τον αγροτογαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και προσωπικά τον Πρόεδρο Παύλο Σατολιά

* Τον Δημήτρη Πλατάκο

* Τον Λάμπη Πλατάκο

* Την Αλεξάνδρα Λεβέντη-Λαζανά

* Την χειρουργό οδοντίατρο Σαράκη- Ζηρόγιαννη Παναγιώτα

* Την Πόπη Μαγκλάρα

* Τον Κώστα Χρυσανθακόπουλο

* Τον Κώστα Πετρόπουλο

* Την εταιρεία Ceramics Art της Τασούλας Στεφανοπούλου

* Τον Πάνο Μπερλέμη και τον Δήμο Μπάτο

* Τον Λάμπη Θεοδωρόπουλο

* Τον Θανάση Ξηρογιάννη

* Τον Βασίλη Σπηλιόπουλο

* Τον Θοδωρή Κατσαμπούλα

 

 Εορτασμός Αγ. Χαράλαμπου 2016

 Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

 
Ο παπα-Νικόλας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγ. Χαραλάμπους πέτυχαν να συγκεντρώσουν και φέτος στις 10 Φεβρουαρίου που τιμάται η μνήμη του πολιούχου Αγίου του χωριού μας πολλούς πιστούς που γέμισαν την ανακαινισμένη εκκλησία.
Όλοι παρακολούθησαν με θρησκευτική ευλάβεια τον Μέγα Εσπερινό, την περιφορά της εικόνας του Αγ. Χαραλάμπους και τη Θεία Λειτουργία με πολλές αρτοκλασίες υπέρ υγείας. 
Διακρίναμε τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Γεώργιο Λαζουρά, τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λάππα και τον Δημ. Σύμβουλο Γεώργιο Σπηλιόπουλο. 
Στο τέλος της λειτουργίας εξαιρετικές κυρίες είχαν φτιάξει και μοίρασαν ποικιλία γλυκισμάτων τέλειας ποιότητας και άρτο από τις προσφερθείσες αρτοκλασίες.
 


Η χαρά των παιδιών είναι στο κέντρο της Δάφνης

 


Η χαρά των παιδιών είναι στο κέντρο της Δάφνης

 

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου φροντίζοντας για τη χαρά και τη διασκέδαση όλων των παιδιών του χωριού, δημιούργησε στην πλατεία, στο κέντρο της Δάφνης, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με ποικίλες δραστηριότητες για τους επισκέπτες της.

Πέτυχαν να σηκώσουν τα παιδιά από την καρέκλα του υπολογιστή, του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών  και να τα συγκεντρώσουν στην όμορφη ανακατασκευασμένη αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου.

Τα παιδιά χαίρονται την άσκησή τους στο πινγκ- πονγκ, παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια, παρακολουθούν όλες τις τελευταίες κινηματογραφικές ταινίες σε DVD και τελικά σφυρηλατούν τις μεταξύ τους διαπροσωπικές σχέσεις που σήμερα τείνουν να εκλείψουν από τη νεολαία μας.

Βέβαια για να φτάσουμε σε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα συνέβαλλαν ουσιαστικά ο Δήμος Καλαβρύτων με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λάππα που παραχώρησε την αίθουσα και οι σύλλογοι Δαφναίων Αθήνας Πειραιά με τον πρόεδρό του  Άγγελο Καυγά και Ναυταθλητικού Ομίλου με τον πρόεδρό του Θεόδωρο Κόλλια που συνέβαλλαν ιδιαίτερα στον εξοπλισμό του χώρου προς απόλυτη ικανοποίηση των παιδιών μας.

 

 28η Οκτωβρίου 2015

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

 

Με λεβεντιά αλλά και τον ανάλογο σεβασμό στους προγόνους μας που βροντοφώναξαν το ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου 1940 και υπερασπίστηκαν την Ελλάδα μας, παρέλασε στον κεντρικό δρόμο της Δάφνης η νεολαία μας.

 

 

            Μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου κρατώντας ψηλά την Ελληνική σημαία, έδειξαν ότι δεν ξεχνούν τα παλικάρια που χάθηκαν στα βουνά της Αλβανίας, αυτούς που πολέμησαν για να απολαμβάνουμε όλοι εμείς τις ατέλειωτες απολαύσεις της ελευθερίας.

 

 

           Πολιτιστικές Εκδηλώσεις - Καλοκαίρι 2015

 

 

ΟΛΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (21-22-23/8/2015) ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ

 

Οι φορείς της Δάφνης: Δήμος Καλαβρύτων, Σύλλογος Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά και ΝΑΟΔ χωρίς να επηρεαστούν καθόλου από την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε οργάνωσαν και παρουσίασαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 21, 22 και 23 Αυγούστου 2015.

Οι συμπατριώτες, όχι μόνο είχαν προγραμματίσει την παρουσία τους στο χωριό μας την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 21-8-2015 το βράδυ στις όχθες του Λάδωνα με το λαϊκό συγκρότημα του Θεόδωρου Πετρόπουλου, χορέψαμε και τραγουδήσαμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Πρόεδρος του ΝΑΟΔ Θοδωρής Κόλλιας ευχαρίστησε τους συμπατριώτες θυμίζοντας συγχρόνως την απώλεια δύο μεγάλων προσωπικοτήτων: του Αθηναγόρα Χρονόπουλου και του Γιώργου Γιάνναρη στους οποίους αφιέρωσε τη βραδιά. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του ΝΑΟΔ παροτρύνοντας τους συμπατριώτες να στείλουν τα παιδιά τους στον Όμιλο πλαισιώνοντας τα αθλητικά του τμήματα στην τοξοβολία και κανόε-καγιάκ σλάλομ.

Τόνισε ότι μετά τις εκλογές θα έρθουν από την Ομοσπονδία προπονητές για επίδειξη και προπόνηση.

Ο ΝΑΟΔ, τόνισε, προσφέρει στους αθλητές του δωρεάν τον εξοπλισμό, τη διατροφή και τα έξοδα κινήσεως.

Το Σάββατο 22-8-2015 η νεολαία του χωριού μας, μαθητές (του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου), τα παιδιά μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με λεβεντιά και χάρη, άνοιξαν το πρόγραμμα της βραδιάς με χορούς από τα περισσότερα διαμερίσματα της Ελλάδας.

            Στη συνέχεια τα παιδιά-επισκέπτες χόρεψαν σύγχρονους χορούς με την Βασιλική Ζηρόγιαννη να δίνει το ρυθμό και να ανεβάζει το κέφι.

Σε τούτο το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε την σημαντική προσφορά των ακούραστων δασκάλων Νίκου Μαραγκού και Όλγας Ραμαντάνη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Παΐων Παναγιώτη Λάππα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά, Άγγελο Καυγά, στους οποίους έδωσε το λόγο ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, δάσκαλος, Νίκος Μαραγκός.

 Ο Αντιδήμαρχος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην ανακαινισμένη πλατεία της Δάφνης, τους ευχαρίστησε και παρουσίασε ονομαστικά, όλους και όλες που προσέφεραν για τις εκδηλώσεις μας. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα σ’ αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που ζούμε, μέσα σ’ αυτή την μαυρίλα, την αβεβαιότητα και την απελπισία δίνουν ένα τόνο χαράς και στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.»

Ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, ήτοι το Δήμο, τονίζοντας την προσωπική συμβολή του Δημάρχου, ο οποίος κάθε χρόνο χρηματοδοτεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και το καρναβάλι μας.

            Τον Ναυτικό Όμιλο Δάφνης και το Σύλλογο Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά που πρωτοστατεί σε όλες τις εκδηλώσεις. Παρότρυνε μάλιστα τους συμπατριώτες να πλαισιώνουν, να στηρίζουν, να ενισχύσουν τους Συλλόγους γιατί πέραν των όποιων δραστηριοτήτων είναι πραγματικοί θεματοφύλακες της παράδοσης και της Ιστορίας των χωριών μας.

Λαοί αμνήμονες και ανιστόρητοι, λαοί που παρέδωσαν την δράση και την προσφορά των προγόνων τους στη λήθη του πανδαμάτορα χρόνου, ή αφανίστηκαν ή αφομοιώθηκαν. Σίγουρα πάντως την Ελλάδα, όποιοι και όσο να προσπαθήσουν, δεν θα επιτρέψουμε να την αφανίσουν.

 Για τα Δημοτικά έργα τόνισε ότι υπάρχει διακοπή πληρωμών των έργων ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να σταματήσουν η κατασκευή των υπολοίπων τσιμενταυλακώσεων και η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Δάφνης.

Ζήτησε να παλέψουμε όλοι μαζί για την καθημερινότητα για την οποία δεν απαιτούνται πολλά χρήματα, αλλά μόνο όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσφορά.

             Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά καλωσόρισε και αυτός με τη σειρά του όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι παρά την συγκυρία των δύσκολων συνθηκών σε χαλεπούς καιρούς, η συνεργασία του Δήμου, του Συλλόγου μας και του ΝΑΟΔ έφερε την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των 3ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ανακοίνωσε ότι ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. εκδόθηκε και τέθηκε σε κυκλοφορία ένα όμορφο ημερολόγιο άλμπουμ για το έτος 2016 με διπλό σκοπό.

Αφ’ ενός να προβάλλει τα αξιοθέατα και τις τοποθεσίες του χωριού μας και αφετέρου να προσφέρει οικονομική ανάσα στο Σύλλογο.

Ζήτησε να το αγοράσουν όλοι οι παριστάμενοι όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τον συμπατριώτη που απουσιάζει (κάτι που συνέβη από το σύνολο των παρευρισκόμενων, δείχνοντας την αγάπη τους για το Σύλλογό μας).

Η βραδιά έκλεισε με δημοτική μουσική από την ορχήστρα του Γιώργου Κούνα που διασκέδασε τους συμπατριώτες που είχαν κατακλύσει στην κυριολεξία το κέντρο του χωριού. Ο χορός ήταν για όλους και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

            Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα που φτιάχτηκαν από εκλεκτές συμπατριώτισσες.

Την Κυριακή 23-8-2015 το βράδυ στην καινούργια πλατεία ο Αναστάσιος Φωτόπουλος με Θέατρο Σκιών (Καραγκιόζης) διασκέδασε όχι μόνο τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους μεγαλύτερους που δείχνουν αγάπη για το συγκεκριμένο θέατρο.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν: Οι ιερείς μας παπα-Τάκης και παπα-Νικόλας από τον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας και Αγ. Χαραλάμπους αντίστοιχα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Ροδόπουλος, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Δάφνης Κώστας Λαζανάς, τα μέλη Γιάννης Τσίπος και Χρήστος Παναγιωτακόπουλος, ο πρώην βοηθός Ανδρέας Παϊκόπουλος, ο πρώην πολιτευτής και συγγραφέας Δημήτριος Σφυρής, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Παΐων Γιάννης Μπαλασόπουλος, ο εκπρόσωπος Νασίων Δημήτρης Ζίγκιρης, ο εκπρόσωπος Σκοταναίων Πέτρος Ρηγόπουλος, ο Πρόεδρος του Αγροτογαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς, ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Νικόλαος Φελεμέγκας, η Πρόεδρος Γυναικών Μαγούλας και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Δαφναίων Σπυριδούλα Παναγοπούλου, ο Αντιπρόεδρός μας Γιώργος Λιαρόπουλος, η Γραμματέας Βάσω Μαλλή, το εκλεκτό μέλος μας Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου μας Αθανάσιος Ζηρόγιαννης.

 Εορτασμός του Αγίου Νικολάου 2015

 

 

Εορτασμός της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Δάφνη

 

 

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στην Δάφνη Καλαβρύτων με την συγκέντρωση αρκετών συγχωριανών.

            Την Θεία λειτουργία τέλεσαν ο παπα-Τάκης και ο παπα-Νικόλας, ενώ πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας.

            Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά στους προσκυνητές.

            Σημειώνεται ότι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου μας καλωσορίζει στην είσοδο του χωριού, ενώ πρόσφατη είναι και ανακαίνιση του με την φροντίδα του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά και την αμέριστη οικονομική βοήθεια πολλών συμπατριωτών. (Βέβαια, απομένει η πέτρινη πλακόστρωση τμήματος του προαύλιου χώρου, η οποία φρονούμε ότι δεν θα καθυστερήσει.) Του δίνει σίγουρα μεγαλύτερη επιβλητικότητα, η οποία σε συνδυασμό με την θέση του, προσφέρει στην αρτιότερη παρουσία του χωριού μας.

            Παρέστησαν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δάφνης Κωνσταντίνος Λαζανάς, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δαφναίων: ο Πρόεδρος Άγγελος Καυγάς, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Λιαρόπουλος, ο Ταμίας Δωρόθεος Λιάπης, το μέλος Παναγιώτης Κυριακόπουλος και ο τέως Δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

 

 Πάσχα στη Δάφνη 2015

 

 

Πάσχα στη Δάφνη

 

 

 

Από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, μία εβδομάδα πριν από το Άγιο Πάσχα, άρχισαν σταδιακά να φθάνουν στο χωριό οι πρώτοι επισκέπτες, μη μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι συγκριτικά με άλλες χρονιές ήταν λιγότεροι. Προφανώς η οικονομική κατάσταση, αλλά και ο βροχερός καιρός, αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες.

 Όσο όμως περνούσαν οι μέρες, οι αφίξεις προοδευτικά πολλαπλασιάζονταν.

Την Μεγάλη Παρασκευή παρακολουθήσαμε σκυφτοί, με θρησκευτική ευλάβεια την περιφορά των Επιταφίων του Αγίου Χαραλάμπους και της Αγίας Τριάδας.

Το πλήθος έσμ