Δραστηριότητες

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2014

 

                                

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

 

Την Κυριακή 9-11-2014στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο STANLEY έγινε η Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας - Πειραιά.

Με την έναρξη της Συνέλευσης έγινε η εκλογή Προεδρείου. Μετά από πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ. Άγγελου Καυγά, εξελέγησαν η Καίτη Μαλλή ως Πρόεδρος, η Νάσια Ζηρογιάννη ως Γραμματέας και η Βάσω Μαλλή ως Πρακτικογράφος.

Η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αφού ευχαρίστησε το σώμα για την τιμή που της έκανε, διάβασε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

• Απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ.

• Οικονομικός απολογισμός

• Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

• Συζήτηση (τοποθετήσεις - προτάσεις μελών - δευτερολογία Προέδρου)

• Έγκριση ή μη των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού

• Εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

 

Κατόπιν έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

 

Στην εισήγησή του για τον απολογισμό των πεπραγμένων του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Άγγελος Καυγάς ευχαρίστησε τα μέλη εκ μέρους του Δ.Σ. που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.

 

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2ετίας ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 -  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

 

Αναλάβαμε τη Διοίκηση του Συλλόγου σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο και για όλους μας.

Επιστρατεύσαμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να λειτουργήσει ο Σύλλογος όσο το δυνατόν περισσότερο εύρυθμα μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις με μόνο γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων του χωριού μας.

Βέβαια δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα τα κάναμε άριστα. Προσπαθήσαμε βέβαια για το τέλειο αλλά και λάθη κάναμε και παραλείψεις είχαμε. Άλλωστε μόνο όποιος δεν εργάζεται δεν κάνει λάθη.

Αναφερόμενος με λεπτομέρεια στα πεπραγμένα είπε:

√ Συνεχίσαμε ανελλιπώς την έκδοση της εφημερίδας εστιάζοντας κατά βάση στα τοπικά νέα και προβλήματα του χωριού μας. Επιδιώξαμε την συνεργασία των συγχωριανών ώστε να αναδείξουμε όλες τις ελλείψεις του τόπου μας, αλλά συγχρόνως να επιβραβεύσουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει.

Θεωρώ ότι η εφημερίδα μας είναι από τις καλύτερες στο χώρο των τοπικών Συλλόγων.

√ Διατηρήσαμε με διαρκή ενημέρωση την ιστοσελίδα του Συλλόγου και το Facebook στο διαδίκτυο.

√ Συμμετέχουμε, οργανώνουμε ή συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις στο χωριό μας, όπως:

α) Οι 3ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αυγούστου συνεχίζονται απρόσκοπτα προσφέροντας χαρά και διασκέδαση στους μόνιμους κατοίκους και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

β) Το αποκριάτικο καρναβάλι που έχει γίνει πλέον θεσμός. Όλοι το περιμένουν είτε  για να συμμετάσχουν σ’ αυτό είτε για να απολαύσουν τα όμορφα και έξυπνα group στην παρέλαση, για τα οποία υπάρχουν χρηματικά έπαθλα από το Σύλλογό μας.

γ) Την 25η Μαρτίου τιμούμε το 1821 με λαμπαδηδρομία την παραμονή, στην οποία συμμετέχουν η νεολαία και μαθητές των σχολείων του χωριού μας που διατρέχουν το μεγαλύτερο τμήμα αυτού με αφετηρία την κεντρική πλατεία. Καταλήγουν στο χώρο του “1821” απέναντι στην “Ράχη” όπου φωτίζουν το πετροφτιαγμένο (1821) που γίνεται ορατό απ’ όλο το χωριό.  Τέλος ακολουθεί η ρίψη των πολύχρωμων πυροτεχνημάτων που κάνουν τη νύχτα να φαίνεται μέρα.  Ανήμερα της 25ης Μαρτίου διεξάγεται αγώνας δρόμου 1821 μέτρων, από το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στο κέντρο του χωριού μας με κύπελλο για τον πρώτο νικητή, μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες και χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές.

√ Κάθε Δεκέμβριο στολίζουμε στην πλατεία του χωριού το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο οποίο προσθέσαμε πολλές όμορφες πράσινες γιρλάντες για να φαίνεται ακόμη πιο ωραίο και την ημέρα, όχι δηλαδή μόνο την νύχτα με τα λαμπιόνια.

√ Ο ετήσιος αποκριάτικος χορός μας, με την δική σας βοήθεια και παρουσία έχει πάντα επιτυχία γιατί δεν διασκεδάζουμε απλά και μόνο αλλά έχει το ρόλο συνάντησης των συμπατριωτών.

√ Το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου ανακαινίσθηκε με πρωτοβουλία 3μελούς Επιτροπής από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου με τη βοήθεια πολλών συμπατριωτών Δαφναίων τα ονόματα των οποίων θα αναγραφούν τιμητικά σε επιγραφή στην πρόσοψη. Απομένει μόνο η πετρόστρωση του αύλειου χώρου (γι’ αυτό στο προαύλιο

έχει παλέτες από πέτρα). Όποιος μάλιστα επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για να συμπληρωθεί ο ανάλογος αριθμός (παλετών) ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.  Το εκκλησάκι είναι στην είσοδο του χωριού και εκτιμούμε ότι πρέπει να είναι όμορφο ώστε να προδιαθέτει τον επισκέπτη για το τι θα συναντήσει στα ενδότερα του χωριού.

 

Ο Σύλλογος δεν σταματά εδώ, αλλά με την βοήθειά σας, θέλει να συνεχίσει όλες τις εκδηλώσεις και να τις εμπλουτίσει με άλλες. Όπως να φέρει γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για εξέταση των συγχωριανών και των κατοίκων των όμορων χωριών.

Να φτιάξει τηλεφωνικό κατάλογο με φωτογραφίες, το ιστορικό του χωριού μας και τα τηλέφωνα όλων των Δαφναίων που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος ώστε όλοι να γνωρίσουμε όλους.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

Στη συνέχεια διάβασε τον Οικονομικό Απολογισμό που είχε μοιραστεί στα μέλη.

Τελειώνοντας συνεχάρη όλους τους υποψήφιους που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τόλμησαν να αναλάβουν τη διοίκηση του Συλλόγου. Συμπλήρωσε ότι η Δάφνη ήταν και παραμένει μεγάλο κι όμορφο χωριό. Οι Δαφναίοι που κατοικούν στην περιφέρεια της Αττικής είναι πάρα πολλοί κι έχουμε τη δυνατότητα αλλά είναι και χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανό κύτταρο τον ιστορικό Σύλλογό μας.

Μόνο έτσι θα συνεχίσει το εποικοδομητικό του έργο και την έκδοση της αγαπημένης μας εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ”.

Θερμό ευχαριστώ σε όλους.

 

ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Θεοδώρα Μακρή

διάβασε στο σώμα, την έκθεση του ελέγχου των οικονομικών πεπραγμένων της περιόδου από 11-11-2012 μέχρι 8-11-2014.

Στην Αθήνα σήμερα 8 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 στα

γραφεία του Συλλόγου, Θεμιστοκλέους 4, συνεδρίασε η Εξελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Θεοδώρα Μακρή

Μέλη : Αναστάσιος Κοροντζής

Χαράλαμπος Λάππας

 

Αφού παρέλαβε το βιβλίο του Ταμείου, τα διπλότυπα αποδείξεων είσπραξης, τα δικαιολογητικά δαπανών και τα λοιπά στοιχεία διαχείρισης του Συλλόγου, ύστερα από λεπτομερή και προσεκτικό έλεγχο,διαπίστωσε τα εξής:

1. Όλα τα οικονομικά στοιχεία έχουν τηρηθεί με λογιστική τάξη, είναι κανονικά υπογεγραμμένα από τα αρμόδια όργανα και είναι αρχειοθετημένα σε ειδικό φάκελο.

2. Από την αντιπαραβολή των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι οι Οικονομικοί Απολογισμοί από 11-11-2012 μέχρι 8-11-2014 έχουν ως εξής:

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ: 31.720,27€

ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ: 28.896,64€

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ: 2.823,73€

 

Μετά τα παραπάνω η Εξελεγκτική Επιτροπή εγκρίνει παμψηφεί τους Απολογισμούς από 11-11-2012 μέχρι 8-11-2014 και τους υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση προτείνοντας την έγκρισή τους και την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου από κάθε ευθύνη.

 

Η ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΚΡΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

 

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

 

Το λόγο αρχικά πήρε ο Δήμος Τράγκας ο οποίος διαφώνησε για την ύπαρξη

 και διατήρηση ιστοσελίδας από το Σύλλογο και για τον στολισμό χριστουγεννιάτικου δένδρου προτείνοντας τον στολισμό ενός ζωντανού δένδρου (πλατάνι ή πουρνάρι).

Επίσης πρότεινε περισσότερο πλουραλισμό στις 3μερες Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις.

Ο Κώστας Παναγόπουλος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μη ορθολογική εκτίμηση προσωπικών του προσφορών στην γιορτή των τσοπάνηδων, την πέτρινη βρύση στη θέση Τρανή Βρύση, την σιδερένια περίφραξη στην ανακαίνιση του Αγ. Παντελεήμονα. Συγκεκριμένα αιτείται την εγγραφή του στο Βιβλίο Ευεργετών του Συλλόγου. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 7 του Καταστατικού του Συλλόγου Δαφναίων:

Ευεργέτες ανακηρύσσονται μόνο οι προσφέροντες εφ’ άπαξ στο Σύλλογό μας σε χρήμα ή σε περιουσιακό στοιχείο το ποσό των 6.000€ και άνω.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινήσεις στα ερωτήματα και παρατηρήσεις επί των πεπραγμένων και του οικονομικού προϋπολογισμού και είπε ότι προ 2ετίας αναλάβαμε την Διοίκηση του Συλλόγου σε πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία τώρα όμως καλούμαστε να συνεχίσουμε σε ακόμη πιο δύσκολη εποχή.

Γι’ αυτό σας καλώ και σας παρακαλώ να στηρίξετε και να συμπαρασταθείτε έμπρακτα στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η απερχόμενη Γραμματέας Βάσω Μαλλή τονίζοντας ότι ενωμένοι όλοι να βοηθήσουμε το χωριό μας με αίσθημα εθελοντισμού

και ευχαρίστησε όλους τους Δαφναίους για την προσφορά και την συμμετοχή τους.

Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Παναγιώτης Λάππας, ο τ. Βοηθός Δημάρχου Ανδρέας Παϊκόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Ιατρών “Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ” Παναγιώτης Ζηρογιάννης. Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λάππας απηύθυνε χαιρετισμό και μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα του Συλλόγου και συνεχάρη όλο το Δ.Σ. για το θετικό του έργο στο Σύλλογο και στο χωριό μας.

 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

 

Μετά το πέρας των συζητήσεων και της δευτερολογίας του Προέδρου η Πρόεδρος της Συνέλευσης ζήτησε από το σώμα την έγκριση ή μη του απολογισμού των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τα πεπραγμένα του απερχόμενου

 Δ.Σ. και τον οικονομικό απολογισμό.

 

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

 

Μετά την ψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού άρχισε η

 ψηφοφορία για το νέο Δ.Σ. και την Ε.Ε. Ψήφισαν 116 μέλη του Συλλόγου.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

 

Α) Για την Ε.Ε. εξελέγησαν τακτικά μέλη με τη σειρά οι:

 

 Αναστάσιος Κοροντζής

Χαράλαμπος Λάππας

Θεοδώρα Μακρή

 

Β) Για το Δ.Σ. εξελέγησαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα την Τετάρτη 12-11-2014 στα γραφεία του Συλλόγου, Θεμιστοκλέους 4, Αθήνα οι εξής:

 

Πρόεδρος: Άγγελος Καυγάς

Αντ/δρος: Γεώργ. Λιαρόπουλος

Γ. Γραμματέας: Βάσω Μαλλή

Ταμίας: Δωρόθεος Λιάππης

Μέλη: Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου

Θεόδωρος Ζηρογιάννης

Σπύρος Σπηλιόπουλος

 

 

 

 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 4ΕΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΚ.2008–ΝΟΕΜΒ.2012 

 

 

 

·          Ανακαίνιση και πλήρης εξοπλισμός του ιδιόκτητου γραφείου του Συλλόγου. (Βιβλιοθήκη, τραπέζι και καρέκλες συνεδρίου, γραφείο και καρέκλα γραφείου, φώτα, τοποθέτηση πλακιδίων, ελαιοχρωματισμός) με κόστος 3.780,34€.

·          Ανελλιπής έκδοση της εφημερίδας του Συλλόγου «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ» (16 φύλλα) που είναι το μέσο επικοινωνίας των απανταχού Δαφναίων με κόστος 23.451,36€.

·          Πραγματοποίηση με μεγάλη επιτυχία τεσσάρων χοροεσπερίδων με κέρδος 15.594,30€.

·          Ανακατασκευή του περιστερώνα στον Άγιο Νικόλαο με κόστος 3.130,00€.

·          Κατασκευή πέτρινης βάσης στην είσοδο του χωριού στον Άγιο Νικόλαο και τοποθέτηση πινακίδων, χάρτες και φωτογραφίες με συνολικό κόστος 4.550,00€.

·          Οικονομική ενίσχυση του Συλλογου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Δάφνης, της Γ’ τάξη Λυκείου Δάφνης και της Βοήθειας στο Σπίτι με ποσό 2.500,00€.

·          Αναβίωση των παλαιών εθίμων:

α) Αγώνας δρόμου 1.821 μ. την 25η Μαρτίου με κόστος 2.231,60€ για βραβεία νικητών και αναμνηστικά μετάλλια.

β) Λαμπαδηδρομίες από το κέντρο του χωριού έως τη ράχη.

γ) Σχηματισμός του 1821 στη ράχη και φωταγώγησή του με κόστος και για τα δύο 963,54€.

·          Καθιέρωση της βράβευσης των τριών καλύτερων αρμάτων του Καρναβαλιού Δάφνης που κάθε χρόνο συνδιοργανώνετε με το Δήμο και τον ΝΑΟΔ, κόστος 3.643,51€.

·          Κατασκευή βάσης χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού με ετήσιο στολισμό του, κόστος 1.160,00€.

·          Δημιουργία διαδικτυακής ιστοσελίδας (Web Site) του Συλλόγου στο Internet για αμεσότερη επικοινωνία με τους απανταχού Δαφναίους, αλλά και για τη ανάξειξη, διάσωση και διάδοση της ιστορίας και της παράδοσης του χωριού μας, κόστος 1.033,20€.

·          Ανακύρηξη Δωρητών και Ευεργετών συμπατριωτών μας που προσέφεραν χρηματικά ποσά στο Σύλλογο σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού και αναγραφή των ονομάτων τους σε αναρτημένες μπρούτζινες πλακέτες, κόστος 720,00€.

·          Ετήσιος καθαρισμός του γηπέδου και της παιδικής χαρά στη Δάφνη, κόστος 425,00€.

·          Συνδιοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, στήριξη και συμμετωχή όλων των εκδηλώσεων του Δήμου και άλλων Συλλόγων και τοπικών φορέων στο χωριό.

·          Ανάδειξη μέσω της εφημερίδας του Συλλόγου «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ», προβλημάτων του χωριού μας με ταυτόχρονη άσκηση πιέσεων για την επίλυσή τους.